Τετάρτη 29 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΒΟΛΕΪ
Κράτησε τις ελπίδες του

Ο ΠΑΟ κέρδισε τη Βοϊβοντίνα με 3-1. Δύσκολη αποστολή σήμερα για Αρη. Στο Ρέντη ο Ολυμπιακός

Ζωντανές κράτησε τις λιγοστές ελπίδες του για πρόκριση στο φάιναλ - φορ του Πρωταθλητριών ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας χτες στο κλειστό της Λεωφόρου της γιουγκοσλαβικής Βοϊβοντίνα με 3-1 (15-6 σε 20, 15-12 σε 26, 11-15 σε 26, 15-9 σε 27).

Οι "πράσινοι" μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και με δυνατά σερβίς αλλά και σωστή υποδοχή δε δυσκολεύτηκαν να προηγηθούν με 2-0. Στο τρίτο σετ έπεσε η απόδοση του Φιλίποφ ιδιαιτέρα στο σερβίς, και ο ΠΑΟ έδωσε το δικαίωμα στους Γιουγκοσλάβους να προηγηθούν με 9-5 και τελικά να μειώσουν σε 2-1. Στο τέταρτο σετ οι παίκτες του Στέλιου Προυσαλίκα ξαναβρήκαν το ρυθμό και με κορυφαίο παίκτη τον Τριανταφυλλίδη τελικά επικράτησαν με 15-9. Το σετ όμως που πήραν οι Γιουγκοσλάβοι μπορεί να βάλει σε μπελάδες τους πρωταθλητές Ελλάδας, αφού η μεγάλη αντίπαλος του Παναθηναϊκού στη διεκδίκηση της δεύτερης προνομιούχας θέσης του ομίλου, Νόλικο, είχε επικρατήσει της Βοϊβοντίνα με 3-0. Οι "πράσινοι" περιμένουν με αγωνία τώρα το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα της Νόλικο στην Αγκυρα με τη Χαλκμπανκ.

Στο χτεσινό παιχνίδι, για τον Παναθηναϊκό αγωνίστηκαν οι: Φιλίποφ, Κοβάτσεφ Α, Χατζηαντωνίου, Ανδρεόπουλος, Νάιγκαρντ, Τριανταφυλλίδης (αρχική εξάδα), Σπανός, Μαυράκης, Ρήγας.

Τα σημερινά παιχνίδια

Μια φίλη από τα παλιά φιλοξενεί ο Ολυμπιακός σήμερα στο γήπεδο του Ρέντη, όπου αγωνίζεται κόντρα στην ολλανδική Αλκομ Καπέλε για την τέταρτη αγωνιστική του Α ομίλου στο Κύπελλο Κυπελλούχων.

Την ολλανδική ομάδα είχαν αντιμετωπίσει οι "ερυθρόλευκοι" στον ημιτελικό του Κυπελλούχων, που τότε ως γνωστό την είχαν νικήσει με 3-1 και είχαν προκριθεί στο μεγάλο τελικό.

Οι Ολλανδοί αποτελούν αξιόλογο αντίπαλο, αλλά όμως σε σχέση με την ομάδα που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός το Μάρτη έχει δυο σοβαρές ελλείψεις. Συγκεκριμένα από την Αλκομ αποχώρησαν ο πολύ καλός πασαδόρος Ζέλιγκερ και ο Βαν Ες που τώρα αγωνίζεται στην αντίπαλο του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τη Νόλικο. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 20.30.

  • Πολύ δύσκολη αποστολή έχει ο δεύτερος εκπρόσωπός μας στο Κυπελλούχων, ο Αρης, που αγωνίζεται στο Βέλγιο με τη Ζόνοβεν για τον Β όμιλο. Οι "κιτρινόμαυροι" μετά την ήττα την περασμένη αγωνιστική στο Αλεξάνδρειο από τη γερμανική Μπερλίν, δεν έχουν περιθώρια απωλειών. Οσον αφορά τους Βέλγους, η Ζόνοβεν αποτελεί μια από τις τρεις μεγάλες δυνάμεις του βόλεϊ στη χώρα. Η έδρα της θεωρείται το μεγάλο όπλο της αφού έχει πολύ φανατικούς οπαδούς που δημιουργούν "καυτή έδρα".
  • Εξάλλου στις γυναίκες τα Βριλήσια στο Κύπελλο Πρωταθλητριών υποδέχονται στο γήπεδο του Χαλανδρίου την πρωταθλήτρια Ευρώπης ιταλική Παρμαλάτ Ματέρα. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 17.00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΤ.

Για το Κύπελλο Κυπελλούχων ο Ιωνικός ΝΦ υποδέχεται στο γήπεδό του την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο αγώνας αρχίζει στις 19.30.

  • Δυο εξ αναβολής παιχνίδια για την Α1 γυναικών στο Βόλεϊ. Συγκεκριμένα ο Αγ. Σώστης υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο Μετς (18.00) και η Κοζάνη τον Παναθηναϊκό στις 17.00.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ