Πέμπτη 30 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ξεπουλιέται η ΕΠΟΜ

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ

Ολοκληρώνεται η αποβιομηχάνιση του νησιού μας. Μια από τις λίγες επιχειρήσεις που έμειναν στον τόπο μας ξεπουλιέται σε ξένη μονοπωλιακή επιχείρηση. Η ΕΠΟΜ, η γνωστή ανά τον κόσμο λεσβιακή επιχείρηση, πέρασε στα χέρια του ξένου κεφαλαίου.

Να πού μας οδηγεί η ιδιωτική πρωτοβουλία. Επιχειρήσεις που έγιναν με τον ιδρώτα των εργαζομένων - γιατί έτσι γίνονται όλες - να ξεπουλιούνται σε ξένα μονοπώλια, δίχως να λογαριάζονται εκείνοι που δούλεψαν για την ανάπτυξή τους, αλλά μόνο τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους.

Μετά την πώληση της ΕΠΟΜ, ο φόβος για τη συρρίκνωση της παραγωγής της και των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε αυτήν είναι υπαρκτός.

Οι εργάτες και οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση έχουν το καθήκον να παλέψουν υπερασπίζοντας το δικαίωμα στη δουλιά και να αντισταθούν στις επιθέσεις των κάθε είδους αφεντικών, ντόπιων ή ξένων, και να εναντιωθούν στην πολιτική ξεπουλήματος της παραγωγικής βάσης της χώρας μας που καθορίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση και ακολουθεί πιστά η κυβέρνηση και όλα τα άλλα κόμματα πλην ΚΚΕ.

Η ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ είναι αντίθετη στο ξεπούλημα της ΕΠΟΜ, όπως και κάθε επιχείρησης, στο μονοπωλιακό και ξένο κεφάλαιο και δηλώνει ότι, όπως πάντα, θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων για να μη θιγούν τα εργασιακά τους δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ