Κυριακή 2 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μέχρι τον Απρίλη επτά "σύμφωνα"

Από το Γενάρη μέχρι και τον Απρίλη του 1997 θα προωθηθεί η υπογραφή "τοπικών συμφώνων απασχόλησης" σε εφτά περιοχές,επιλεγμένες από το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας,με εντολή του υπουργείου Εργασίας.Το συνολικό κόστος της μελέτης για την ανάπτυξη των σχεδίων είναι 42 εκατ. δραχμές.

Το Ινστιτούτο θα λειτουργήσει σαν τεχνικός σύμβουλος και θα αναλάβει την "ανάλυση της υπάρχουσας κατάστασης σε τοπικό επίπεδο", την "ανάπτυξη συνολικής στρατηγικής για την προώθηση της απασχόλησης", την "επεξεργασία και υποβολή εναλλακτικών προτάσεων/σεναρίων σε συνεργασία με τοπικούς φορείς για το περιεχόμενο του ΤΣΑ, που θα χρησιμοποιηθούν ως υπόθεση εργασίας και πλαίσιο εισήγησης για έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ τους", καθώς και "υποβολή σεναρίων για τη χρηματοδότηση των ΤΣΑ (σε τοπικό/περιφερειακό επίπεδο, αναζήτηση κονδυλίων από περιφερειακά προγράμματα, κοινοτικές πρωτοβουλίες, προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κλπ.).

Στα πλαίσια αυτά θα πραγματοποιηθεί και ημερίδα στην οποία θα παρουσιαστεί από τις ηγεσίες των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων η "προβληματική" των τοπικών συμφώνων απασχόλησης και παραδείγματα από την εφαρμογή τους σε άλλες χώρες. Επτά ακόμα ημερίδες θα γίνουν σε κάθε μια από τις επιλεγμένες περιοχές.

Για την εκπόνηση της μελέτης προτείνεται από το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας στο υπουργείο Εργασίας η πρόσληψη επτά νομαρχιακών, τεχνικών συντονιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ