Κυριακή 2 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από ενάμισι εκατομμύριο φορολογούμενοι έχουν ήδη παραλάβει τα έντυπα για τη συμπλήρωση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος 1997, ενώ το Κέντρο Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών (ΚΕΠΥΟ) αναμένεται να έχει ολοκληρώσει την αποστολή των εντύπων σε όλους τους φορολογούμενους το πολύ μέχρι τις 20 Φλεβάρη.

Ετσι, μέσα στο μήνα που διανύουμε θα έχουν κληθεί συνολικά 4 εκατ. περίπου φορολογούμενοι να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν στις αρμόδιες ΔΟΥ τις φορολογικές δηλώσεις για εισοδήματα που απέκτησαν την προηγούμενη χρονιά. Ο "Ρ" επιχειρεί σήμερα να καταγράψει μια σειρά αλλαγές που επήλθαν με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στο βασικό έντυπο της δήλωσης (Ε1) που συμπληρώνεται από όλους τους φορολογούμενους, ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις εκπιπτόμενες δαπάνες. Παράλληλα, υπενθυμίζει - σε όσους... προνόησαν - τι αποδείξεις μπορούν να συνυποβάλλουν οι φορολογούμενοι με τη δήλωση, από αγορές που πραγματοποίησαν το 1996 σε συγκεκριμένα είδη ή υπηρεσίες, ώστε να μπορέσουν να μειώσουν σε κάποιο βαθμό το φορολογητέο τους εισόδημα.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν φέτος οι φορολογούμενοι στα έντυπα που αφορούν τα ακίνητα, ορισμένα από τα οποία πρέπει να τα συμπληρώσουν και όσοι δε διαθέτουν τέτοια. Πάντως, καλό είναι να αρχίσει από τώρα το... σκάλισμα των σχετικών εντύπων, γιατί είναι πολύ πιθανό αν αφήσουμε αυτή τη δουλιά για την τελευταία στιγμή να πνιγούμε στον κυκεώνα των χαρτιών του υπουργείου Οικονομικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ