Τετάρτη 5 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
μικραΜΕΓΑΛΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή και την εισαγωγή των μετοχών της ασφαλιστικής εταιρίας "Ευρωπαϊκή Πίστη" στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου, ενέκρινε το ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στη χτεσινή του συνεδρίαση. Εγκρίθηκαν επίσης οι αιτήσεις λειτουργίας των εταιριών "ALPHA FINANCE" και "Επενδυτική Καβάλας" ως Εταιριών Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (ΕΠΕΥ).

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑ: Ενας Βούλγαρος υπήκοος με το όνομα Ganio Ganey συνελήφθη από τους άνδρες της Ειδικής Υπηρεσίας Τελωνειακών Ελέγχων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, επειδή μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 1.270 χαρτοκιβώτια λαθραία τσιγάρα. Οι δασμοί και οι φόροι που αναλογούν στη συγκεκριμένη ποσότητα, η οποία και κατασχέθηκε, υπολογίζονται σε 304 εκατ. δρχ.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Με επιτυχία συνεχίζεται η υλοποίηση του προγράμματος τουριστικής προβολής της Κρήτης, στο οποίο συμμετέχουν οι τέσσερις Νομαρχιακές Επιτροπές Τουριστικής Προβολής της Κρήτης και ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων της Κρήτης, που έχει αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία. Στα πλαίσια της εκθεσιακής προβολής, οι φορείς της μεγαλονήσου ήδη συμμετείχαν στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις του Λονδίνου (WTM 96), Βρυξελλών (BTF 97), πλωτή Ολλανδίας, Ουτρέχτης, Μπρατισλάβας και πρόσφατα της Βιέννης (FERIEN '97).

ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Η 5η Διεθνής Εκθεση Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής "ΑΡΤΟΖΑ", θα διεξαχθεί από τις 6 ως τις 10 Φλεβάρη 1997 στον εκθεσιακό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς με την αιγίδα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ζαχαροπλαστών Ελλάδας. Οι 220 εκθέτες που συμμετέχουν θα εκθέσουν σε χώρο 20.000 τμ μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, από μηχανήματα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, μέχρι ζαχαρώδη και σοκολατοειδή παρασκευάσματα. Η "ΑΡΤΟΖΑ" είναι η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση του συγκεκριμένου χώρου στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ: Με καθαρά κέρδη ύψους 4,5 δισ. δρχ. και υπεραξία 1,3 δισ. δρχ. έκλεισε τη χρήση του 1996 η εταιρία επενδύσεων χαρτοφυλακίου "Alpha Επενδύσεων" (θυγατρική της Αλφα Τράπεζας Πίστεως) σύμφωνα με τον ισολογισμό που ενέκρινε το ΔΣ, έναντι 4,2 και 1,4 δισ. δρχ. αντίστοιχα το 1995. Το συνολικό ποσό που θα προταθεί στη γενική συνέλευση (10/4/97) για πληρωμή μερίσματος παραμένει το ίδιο με την προηγούμενη χρήση, δηλαδή 3,7 δισ. δρχ., ενώ το ποσό για την ενίσχυση του αποθεματικού χρεογράφων ανέρχεται σε 756 εκατ. δρχ., έναντι 522 εκατ. δρχ. για τη χρήση του 1995.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ