Τετάρτη 5 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Βάλτε φρένο στις ασφαλιστικές

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τις υπέρογκες αυξήσεις στα ασφάλιστρα των ΙΧ

Το θέμα της ασυδοσίας των ασφαλιστικών εταιριών σε βάρος των ΙΧήδων έφερε με Επίκαιρη Ερώτησή της στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με αφορμή και τις νέες υπέρογκες αυξήσεις που έχουν επιβάλλει ήδη στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων πολλές εταιρίες.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης, το οποίο υπογράφεται από τον Βουλευτή του Κόμματος Σταύρο Παναγιώτου και απευθύνεται στην υπουργό Ανάπτυξης, Β. Παπανδρέου, έχει ως εξής:

"Μετά την υπέρογκη αύξηση του τεκμηρίου διαβίωσης για την κατοχή αυτοκινήτου, νέες αυξήσεις και στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων τους καλούνται να πληρώσουν οι περισσότεροι ΙΧήδες, που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν ακόμα και το 50%.

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων είναι τα θύματα της πολιτικής της "ελεύθερης" αγοράς και του ανταγωνισμού που εφαρμόζει η κυβέρνηση και η οποία φέρει την ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Οπως είναι γνωστό οι ασφαλιστικές εταιρίες έχουν το δικαίωμα με το καθεστώς της "απελευθέρωσης" να ρυθμίζουν ανεξέλεγκτα το ύψος των ασφαλίστρων.

Ερωτάται η κα υπουργός εάν προτίθεται να πάρει συγκεκριμένα μέτρα και ποια για την προστασία των ΙΧήδων από την ασυδοσία των ασφαλιστικών εταιριών σε βάρος τους και τις νέες υπέρογκες αυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων που επιβάλλουν;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ