Κυριακή 3 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ"
Ερχεται θερμός χειμώνας

Σε ανακοίνωσή της, σχετικά με τις εξαγγελίες Αρσένη, η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται:

"Η 1η Αυγούστου του '97 θα μείνει στην ιστορία σαν μαύρη μέρα για τη δημόσια δωρεάν Παιδεία και τον εκπαιδευτικό, αφού με τις εξαγγελίες Αρσένη - οι οποίες είναι πλήρως εναρμονισμένες με τα διάφορα ευρωμανιφέστα - στο βαθμό που θα εφαρμοστούν, ανοίγουν διάπλατα την πόρτα για την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και την κατάργηση των μεγάλων εκπαιδευτικών κατακτήσεων. Η κατάργηση της επετηρίδας θα έχει ως αποτέλεσμα την άλωση της εκπαίδευσης από τους "ημέτερους", οι οποίοι θα περνούν είτε από τους γνωστούς "αξιοκρατικούς" διαγωνισμούς, είτε από την ευνοϊκή αξιολόγηση που θα τους κάνουν οι νέοι επιθεωρητές.

Να είναι, όμως, σίγουρη η κυβέρνηση πως την περιμένει ένας θερμότατος χειμώνας, αφού οι εκπαιδευτικοί θα αντιδράσουν δυναμικά με την έναρξη του σχολικού έτους. Είναι ανάγκη τώρα, όσο ποτέ άλλοτε, τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ξεκινώντας από τώρα την κοινή δράση τους με ενημέρωση του ελληνικού λαού και έναρξη οργανωμένων μαζικών κινητοποιήσεων από την αρχή του σχολικού έτους. Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η βάση των εκπαιδευτικών θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα βάλει φραγμό στην κυβερνητική πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ