Σάββατο 1 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χρώματα, λόγος, μουσικές

Η Ορχήστρα των Χρωμάτων δίνει συναυλία αφιερωμένη στον ιδρυτή της, Μάνο Χατζιδάκι,τη Δευτέρα 3/3, στο Θέατρο "Αλίκη".Η Ντόρα Μπακοπούλου,σολίστ στο πιάνο, θα ερμηνεύσει τα έργα: "Εξι λαϊκές ζωγραφιές", "Για μια μικρή λευκή αχιβάδα" και "Το χαμόγελο της Τζοκόντας".Την ορχήστρα διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης.

  • Η μουσική συναντάει τον υπερρεαλισμό, στις 4/3, στην αίθουσα "Δημήτρη Μητρόπουλου" του Μεγάρου Μουσικής.Το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής,με διεύθυνση Θόδωρου Αντωνίου,παρουσιάζει τα έργα του Παναγιώτη Αδάμ "Κείμενα ΙΙ", του Σταμάτη Αθανάσουλα "Κοντσέρτο για βιολί...", του Δημήτρη Λιώνη "Στους χαμένους κήπους των ονείρων" και τουΔημήτρη Δραγατάκη "Ζαλούχ".
  • Ρεσιτάλ πιάνου δίνει απόψε (7μμ), στην αίθουσα "Φίλιππος Νάκας" (Ιπποκράτους 41), ο Αχιλλέας Γουάστωρ,με σονάτες και μπαλάντες των Σοπέν, Μπετόβεν, Ραβέλ, Προκόφιεφ, Ραχμάνινοφ.
  • Βραδιά ποίησης και μουσικής συνδιοργανώνουν αύριο (7.30μμ) οι εκδόσεις"Ιδμων" στο "Ασσος - Καφέ Παράσταση" (Βαλτετσίου 15 και Ιπποκράτους). Θα παρουσιαστούν οι ποιητές: Ελευθερία Αναγνωστάκη - Τζαβάρα, Νίκος Δανιήλ, Νίκος Δεληγιάννης, Σακελλάρης Καμπούρης.Προλογίζει ο καθηγητής Γ. Λεοντσίνης,απαγγέλλει η ηθοποιός Ελενα Τυρέα,στο πιάνο ο Ιωσήφ Πρίντεζης.
  • Απόψε στο "Αθηναϊκό Καφενείο" (Ακαδημίας 50) ο Πέτρος Συναδινός θα ερμηνεύσει τραγούδια από το δίσκο του "Πίσω από το τζάμι". Μαζί του θα είναι η Λίνα Γεράρδη και το συγκρότημα "Μεταμορφώσεις".
  • Τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι ερμηνεύουν κάθε Κυριακή βράδυ στο Μουσικό Σπίτι "Δίαυλος" (Δράκου 9) οι: Δημήτρης Ντάσιος, Δήμητρα Φωτοπούλου, Τάκης Κωνσταντακόπουλος.Στον ίδιο χώρο κάθε Κυριακή μεσημέρι οι "Παίδες εν καμίνω" τραγουδάνε ρεμπέτικα, λαϊκά και σμυρναίικα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ