Σάββατο 1 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικός περίπατος

Εκθεση έργων ζωγραφικής του Κώστα Αργύρη φιλοξενείται αυτές τις μέρες στην γκαλερί "Εκφραση" (Μεταξά και Φοίβης 11, Γλυφάδα). Παρουσιάζεται η πρόσφατη δημιουργία του καλλιτέχνη, απλά αντικείμενα με απλό, καθαρό και ειλικρινή τρόπο, χωρίς καμιά προσπάθεια ωραιοποίησής τους. Μία καταγραφή υπαρχόντων αξιών που μόνο ένα έμπειρο και συγχρόνως ευαίσθητο μάτι μπορεί να ανακαλύψει. Οι τεχνικές απασχολούν ιδιαίτερα το ζωγράφο. Ετσι χρησιμοποιεί νωπογραφίες, λάδια, ακουαρέλες, ό,τι είναι πιο πρόσφορο για το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Οπως σημειώνεται στον κατάλογο, "ας παραβλέψουμε προς στιγμή, αντικρίζοντας τα έργα του Κ. Αργύρη, τη θελκτική ποίηση που αναδύεται από τη γειτνίαση των αντικειμένων, τη σιωπή της πέτρας, τον κανόνα της φύσης, ας υπερβούμε τις υποκειμενικές σημασίες που ανακαλούν στη μνήμη και ας αφεθούμε στην κατοπτρική αυτή καθαρότητα της ζωγραφικής του. Τότε διακρίνουμε πως αυτό που έχει ζωγραφιστεί δεν είναι οι απαλές καμπύλες που περιγλείφει στα βότσαλα η θάλασσα, η γεωμετρία που αναπτύσσουν τα κοχύλια, η τρυφερότητα των οικείων καθημερινών πραγμάτων, αλλά το φως σε μια απ' τις λεπτότερες ποιότητές του: Το φως ως διαύγεια".

  • Εγκαινιάζεται την Τετάρτη (7μμ) στην γκαλερί "Χρυσόθεμις" (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι), έκθεση έργων του Γ. Νικολόπουλου.Οπως σημειώνεται στον κατάλογο, "η ζωγραφική του μπορεί να χαρακτηριστεί σαν μια πάλλουσα ζωγραφική που καταγράφει μνήμες και βιωματικές καταστάσεις παιδικών και μεταγενέστερων χρόνων, φιλτραρισμένα μέσα από μια ποιητική και μεταφυσική διάθεση".
  • Στην γκαλερί "Αστρα" (Καρυατίδων 8) παρουσιάζεται μέχρι τις 8/3 έκθεση έργων της ζωγράφου Φλωρεντίας Οικονομίδου.Πρόκειται για μια σειρά κατασκευών από εύπλαστο μέταλλο, αλλά και χαρακτικά της καλλιτέχνιδας. Ενα συνδυαστικό παιχνίδι μεταλλικών δομικών στοιχείων και ένας προβληματισμός πάνω στην αλληλεξάρτηση και αλληλεπίδραση ανάμεσα στα κενά και τα γεμάτα σχήματα που συνθέτουν την τρισδιάστατη κατασκευή.
  • Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (7.30μμ), στην γκαλερί της "Ερσης" (Κλεομένους 4), έκθεση του Ελληνοϊταλού ζωγράφου και γλύπτη Κάρλο Καρόσο,με θέμα: "Το απέραντο παρόν".
  • Εγκαινιάζεται σήμερα στην αίθουσα τέχνης "Πρίσμα" (Ελ. Βενιζέλου 23, Λιβαδειά) έκθεση έργων ζωγραφικής του Γιάννη Μίχα.Τίτλος της έκθεσης "Αναζητήσεις".Οπως σημειώνει ο ίδιος ο καλλιτέχνης, "αναζητήσεις στο χρόνο, στην τέχνη, αναζητήσεις που αναδεικνύουν τη ζωγραφική σαν αναγκαιότητα για τη μεταμόρφωση των εξωτερικών δρώμενων σε εσωτερικές αλήθειες, αναζητήσεις που μετουσιώνουν το φως και τη σκιά σε σχήμα και χρώμα. Αυτές οι αναζητήσεις μου δίνουν τη δυνατότητα να τολμήσω να προκαλέσω τη ματιά του θεατή μέσα από τη ζωγραφική, μέσα από την αντίληψη της εικόνας".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ