Κυριακή 2 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Κόντρα στο "σύνδρομο Καραϊσκάκη"

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Αθηναϊκό στον "τόπο του μαρτυρίου του" την τελευταία βδομάδα. Στη Ριζούπολη η ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ με Αρη ο ΠΑΟ

Τρίτη και φαρμακερή; Αυτό καλούνται να διαψεύσουν σήμερα οι παίκτες του πρωτοπόρου Ολυμπιακού, που για τρίτη συνεχόμενη φορά μέσα σε μια βδομάδα αγωνίζονται στο Καραϊσκάκη με αντίπαλο σήμερα τον Αθηναϊκό.

Δυο παιχνίδια έδωσε στο Φαληρικό στάδιο ο Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα με τον Απόλλωνα και την ΑΕΚ για το Κύπελλο, χωρίς όμως οι "ερυθρόλευκοι" να μπορέσουν να γευτούν τη χαρά της νίκης.

Σήμερα και με το κλίμα στους Πειραιώτες να μοιάζει με συννεφιασμένο ουρανό, θα προσπαθήσουν να βάλουν τέλος στο σύνδρομο Καραϊσκάκη. Αλλωστε, όπως δήλωσε και ο Ντούσκο μετά από τον αγώνα της Τετάρτης, "τώρα θα πρέπει να φανούμε δυνατοί".

Μια νέα αποτυχία στην έδρα του μπορεί να αποβεί μοιραία για τον Ολυμπιακό, αφού Παναθηναϊκός και ΑΕΚ καραδοκούν. Επίσης μια νέα αποτυχία θα επιφορτίσει ακόμα περισσότερο το ήδη βεβαρημένο κλίμα στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Για βαθμούς όμως καίγεται και ο Αθηναϊκός προκειμένου να γλιτώσει τα χειρότερα, αφού βρίσκεται σε επικίνδυνη θέση. Στο πάγκο των Βυρωνιωτών θα καθίσει σήμερα ο Βασίλης Τζαλακώστας μετά την παραίτηση στα μέσα της βδομάδας του Γιάννη Παθιακάκη.

Η επιστροφή Ρότσα

Ενας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά για τον Παναθηναϊκό που υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον προβληματικό φέτος Αρη του Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Οι δυο παλιοί παίκτες του τριφυλλιο,ύ Ζάετς και Ρότσα θα βρεθούν σήμερα για πρώτη φορά αντίπαλοι από το πόστο του προπονητή.

"Θα πρέπει να νικάμε πάντα εάν θέλουμε να βρεθούμε στην κορυφή της βαθμολογίας", είχε τονίσει ο Ζάετς πριν τον αγώνα με τον Εδεσσαϊκό και αυτό είναι το σύνθημα των πρασίνων και στο σημερινό παιχνίδι. Οι επιτυχίες στην Εδεσσα για το πρωτάθλημα και η θριαμβευτική πρόκριση επί της Παναχαϊκής στην Πάτρα φέρει τους πράσινους σε άριστη ψυχολογική κατάσταση.

Ομως, εάν το κλίμα στον Παναθηναϊκό είναι άριστο, στους κίτρινους δε θα μπορούσε να είναι χειρότερο. Συνεχώς πληθαίνουν οι φήμες ότι ο Ρότσα θα καθίσει στο πάγκο των Θεσσαλονικέων για τελευταία φορά την Κυριακή αφού το μέλλον του στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας μάλλον μπάζει νερά. Παρ' όλα αυτό ο Αρης θα προσπαθήσει σήμερα να κάνει την ύστατη προσπάθεια για την ανεύρεση σανίδας σωτηρίας για τον ιστορικό σύλλογο που κινδυνεύει με υποβιβασμό.

Το γειτονικό "ντέρμπι"

Στη γειτονική Ριζούπολη, όπου χιλιάδες οπαδοί της αναμένεται να τη μετατρέψουν σε "Νίκος Γκούμας", αγωνίζεται σήμερα η ΑΕΚ κόντρα στον Απόλλωνα. Ο Πέτρος Ραβούσης από την Τετάρτη το βράδυ συνεχώς προσπαθεί να προσγειώσει τους παίκτες του από τους έβδομους ουρανούς που τους εκτόξευσε η νίκη - πρόκριση επί του Ολυμπιακού, αλλά και το επικείμενο ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν για το Κύπελλο Κυπελλούχων. "Ο Ολυμπιακός πάει, η Παρί θα έρθει την Πέμπτη, τώρα μπροστά μας έχουμε τον Απόλλωνα", δηλώνει και ξαναδηλώνει ο Πετράν. Πόσο καλά τον άκουσαν οι κιτρινόμαυροι θα αποδειχθεί σήμερα στη Ριζούπολη.

Από την άλλη ο Απόλλωνας, μετά τη σημαντική ισοπαλία που απέσπασε στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό, θέλει να προσθέσει ακόμα μια επιτυχία στο ενεργητικό του κόντρα σε ένα άλλο μεγάλο φαβορί του πρωταθλήματος.

Εύκολο απόγευμα αναμένεται να περάσουν οι "μαχητές της Ευρώπης" ΟΦΗ και Ηρακλής που αντιμετωπίζουν στην έδρα τους την Καστοριά και την Παναχαϊκή αντίστοιχα.

Αύριο γίνεται το παιχνίδι στον Πύργο όπου ο εκπληκτικός φέτος Πανηλειακός υποδέχεται τον Ιωνικό με τον οποίο ντεμπουτάρει στον πάγκο του σήμερα ο Γιάτσεκ Γκμοχ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΟΦΗ - Καστοριά, Ηρακλής - Καβάλα, Βέροια - Εδεσσαϊκός, ΠΑΟΚ - Παναχαϊκή, Απόλλωνα Αθ. - ΑΕΚ, Ολυμπιακός - Αθηναϊκός. Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 16.00. Παναθηναϊκός - Αρης (17.45 απευθείας "super sport").

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μικροί... μεγάλοι εν δράσει (1997-09-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1997-01-11 00:00:00.0)
Δοκιμάζονται Ολυμπιακός - ΑΕΚ (1996-11-17 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1996-02-28 00:00:00.0)
Παραμονεύουν οι διώκτες (1996-02-04 00:00:00.0)
Ο Βασσάρας στην Εδεσσα (1996-01-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ