Τρίτη 4 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Με αισιοδοξία στο Παρίσι

Με τις ευχές όλης της φίλαθλης Ελλάδας στο πλευρό της και πίστη ότι μπορεί ν' αποσπάσει ένα αποτέλεσμα που θα της επιτρέψει να αισιοδοξεί για τη ρεβάνς, αναχωρεί σήμερα η ΑΕΚ για το Παρίσι. Εκεί την Πέμπτη θ αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν στα πλαίσια της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Η κάτοχος του τροπαίου βρίσκεται σε άσχημη αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση. Τελευταίο "χαστούκι" για την ΠΣΖ ο εκτός έδρας αποκλεισμό της, για το Κύπελλο Γαλλίας, από την ερασιτεχνική Κλερμόν Φεράν (Δ κατηγορίας). Παρότι οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 4 - 1, ισοφαρίστηκαν και τελικά ηττήθηκαν στα πέναλτι με 4 - 3.

Αντίθετα η ΑΕΚ ταξιδεύει στην "πόλη του φωτός" με την ψυχολογία της στα ύψη και τα "όπλα της ετοιμοπόλεμα". Μοναδικός απών ο τιμωρημένος Μαλαδένης, αφού ο Μπατίστα ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Ο Π. Ραβούσης εφιστά την προσοχή πάντων, αφού παρά τα προβλήματα η ΠΣΖ παραμένει μεγάλη ομάδα: "Αυτή τη στιγμή βρίσκεται ίσως στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας της. Σίγουρα οι παίχτες της δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, αλλά δε χάνουν της αξία τους.

Δεν πρέπει να κρυβόμαστε, το γαλλικό ποδόσφαιρο είναι καλύτερο από το δικό μας. Η Παρί είναι φαβορί αλλά μπορούμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Εχει αμυντικά προβλήματα, αλλά πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να τα εκμεταλλευτούμε. Αν είναι δυνατόν να επιβάλλουμε εμείς το ρυθμό στον αγώνα. Οι πιθανότητες μας είναι περισσότερες απ' ό,τι όταν έγινε η κλήρωση. Ισως να ήταν καλύτερα να παίζαμε στην έδρα μας. Εχει μεγάλη σημασία το πλεονέκτημα ενός γκολ, έχεις ηρεμία, μπορείς να περιμένεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ