Τρίτη 4 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
"Δεν έχουμε παράπονο"...

Δήλωση Ζάετς για την εύνοια της διαιτησίας απέναντι στον ΠΑΟ και στις άλλες μεγάλες ομάδες. Ξεσήκωσε αντιδράσεις το γκολ - φάντασμα του Νασιόπουλου

Οι... ατσίδες με τα "μαύρα" χτύπησαν για μια ακόμη φορά στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η 23η αγωνιστική σίγουρα δε θα γραφτεί με μεγάλα γράμματα στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά και ας δούμε τι έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Με ένα γκολ - φάντασμα, δύο λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα ο Παναθηναϊκός παρέμεινε σε τροχιά τίτλου, σε αντίθεση με τον Αρη που βρίσκεται στη χειρότερη θέση της ιστορίας του. Ο επόπτης Ηλίας Θαλάσσης τα έκανε... μούσκεμα, αφού κακώς έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι (κλασική περίπτωση οφσάιντ) όμως και ο διαιτητής Γιάννης Λάτσιος έχει τεράστια ευθύνη, αφού ήταν κοντά στη φάση και συμφώνησε στο έγκλημα κατά των Σαλονικιών. Ο Αρης δεν έχασε μόνο το βαθμό, αλλά και δύο παίκτες στυλοβάτες στην προσπάθειά του να μείνει στην κατηγορία, επειδή έτσι το ήθελε ο Λάτσιος. Στο 82' απέβαλε με δεύτερη αδικαιολόγητη κίτρινη κάρτα τον Μαυρογεννίδη και μετά το γκολ τον Δέλλα που διαμαρτυρόταν για την άδικη απόφαση...

Χτες με μακροσκελή ανακοίνωση η πράσινη ΠΑΕ προσπάθησε να βγει... λάδι, αφού ισχυρίζεται: "Εφταιγε μια αμφισβητούμενη απόφαση ενός επόπτη - απ' αυτές που παρατηρούνται σε όλους σχεδόν τους ποδοσφαιρικούς αγώνες - να έχει ευνοϊκή εξέλιξη για τον Παναθηναϊκό για να ξεσπαθώσουν με περίσση θρασύτητα οι ένοχοι των φετινών αθλιοτήτων και εκείνοι που τους συγκαλύπτουν". Καταλήγοντας αναφέρει: "Και διερωτάται κανείς μήπως αυτός ο θόρυβος έχει στόχο τη δημιουργία άλλοθι για όσα συμβαίνουν στο φετινό πρωτάθλημα και τη διευκόλυνση για τη συνέχιση των παρανομιών". Ουσιαστικά η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού "φωτογραφίζει" τον Ολυμπιακό και το μπαράζ "χαρτοπόλεμου" εν μέσω αποκριάς δεν έχει τελειωμό. Πάντως ο Βελιμίρ Ζάετς στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου τόνισε: "Δεν είναι σωστό σε κάθε αγώνα ο διαιτητής να είναι πρωταγωνιστής. Οι παίκτες είναι τα κεντρικά πρόσωπα. Κανείς από τους μεγάλους δεν πρέπει να έχει παράπονα από τη διαιτησία".

Κατά τ' άλλα η αγωνιστική κύλησε φυσιολογικά. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες με το εντυπωσιακό 4 - 0 επί του Αθηναϊκού, ενώ η ΑΕΚ δύσκολα πέρασε από τη Ριζούπολη με 2 - 1, έργο του δαιμόνιου Ντέμη Νικολαϊδη.

Την έκπληξη της μέρας πέτυχε η εκπληκτική φέτος Καβάλα που κέρδισε μέσα στο Καυτατζόγλειο 3 - 2 τον Ηρακλή. Ακόμη και ο Αλκέτας Παναγούλιας έβγαλε το... καπέλο στην ομάδα μοντέλο του Γιώργου Παράσχου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη σκιά της αμφισβήτησης (2016-11-01 00:00:00.0)
«Εκδρομή» στη Ρώμη (2012-11-09 00:00:00.0)
Σε ρυθμούς ντέρμπι (2008-11-07 00:00:00.0)
Κυριακή σε... πράσινο φόντο (1999-11-23 00:00:00.0)
Πρώτος αλλά ανικανοποίητος (1996-11-05 00:00:00.0)
Αν έλειπε και ο διαιτητής... (1996-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ