Τρίτη 23 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Κυριακή σε... πράσινο φόντο

Ο ΠΑΟ στην κορυφή μετά την εύκολη νίκη του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ρεσιτάλ ειλικρίνειας από τον Ντέμη Νικολαΐδη

O Πέρσι Ολιβάρες σκόρερ του πρώτου γκολ του ΠΑΟ
O Πέρσι Ολιβάρες σκόρερ του πρώτου γκολ του ΠΑΟ
Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής. Το συγκρότημα του Γιάννη Κυράστα ήταν σαφώς ανώτερο και κέρδισε δίκαια τον Ολυμπιακό με 2-0 στο ΟΑΚΑ. Αυτή τη φορά το ντέρμπι δεν είχε αμφισβητίες, αφού και η καλή διαιτησία του κ. Τσαγκαράκη, αλλά και η σχεδόν άνευ όρων παράδοση των «ερυθρολεύκων» δεν έδωσε «τροφή» για δυσμενή σχόλια. Το μόνο αρνητικό του ντέρμπι, τα έκτροπα των γνωστών-αγνώστων πριν την έναρξη του αγώνα. Κάποια «έθιμα» βλέπετε δεν αλλάζουν σε αυτόν τον ταλαίπωρο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Στο άλλο σημαντικό παιχνίδι της αγωνιστικής η ΑΕΚ, με τη βοήθεια του διαιτητή κ. Μποροβήλου, πήρε τη νίκη απέναντι στον Αρη. Η αρωγή του εν λόγω ρέφερι ήταν στο πρώτο γκολ της Ενωσης, που ασφαλώς η μπάλα ποτέ δεν πέρασε τη γραμμή. Αλλωστε η δήλωση του Ντέμη Νικολα`ϊδη είναι τίμια: «Αν εξαιρέσουμε το ότι ο διαιτητής δεν είδε το χέρι, που συνεπάγεται με αποβολή και πέναλτι, συμφωνώ να επαναληφθεί ο αγώνας». Για να συνεχίσει: «Ο διαιτητής δεν επιδίωξε να βοηθήσει την ΑΕΚ, αλλά μπορούμε να μιλήσουμε για αλλοίωση του αποτελέσματος. Εμείς διαμαρτυρηθήκαμε στη συγκεκριμένη φάση για το χέρι και όχι για το γκολ. Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ που να ζήτησε γκολ. Μετά το τέλος του αγώνα εγώ και ο Τόνι Σαβέβσκι πλησιάσαμε τον διαιτητή και του είπαμε: Γιατί δίνεις γκολ, αφού είναι χέρι;. Θέλεις να μας εκθέσεις; Περιμέναμε ότι θα επηρεαζόταν από τα γεγονότα της εβδομάδας και θα έπαιζε έδρα. Δεν έπρεπε να διορθώσει ένα λάθος κάνοντας ένα άλλο. Δεν υπάρχει γκολ. Αυτή νομίζω ότι είναι η άποψη κάθε παίκτη της ΑΕΚ».

Στ' άλλα ματς ξεχωρίζει το «διπλό» του Απόλλωνα στην Πάτρα και η πρώτη νίκη της Προοδευτικής στο πρωτάθλημα σε βάρος του Πανιωνίου, που πλέον είναι «ορφανός» από προπονητή, λόγω της απόλυσης του Γιάτσεκ Γκμοχ. Στις έδρες τους επικράτησαν εύκολα ή δύσκολα ΟΦΗ (σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση), Ηρακλής, ΠΑΟΚ, Ξάνθη και Εθνικός Αστέρας.


Ανδρέας ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ