Τρίτη 23 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Χωρίς φόβο αλλά με πάθος

Η Ενωση αντιμετωπίζει σήμερα, για το ΟΥΕΦΑ, τη Μονακό στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο Ντέμης Νικολαίδης ατού σήμερα της ΑΕΚ κόντρα στην Μονακό
Ο Ντέμης Νικολαίδης ατού σήμερα της ΑΕΚ κόντρα στην Μονακό
Μπορεί στο άκουσμα πως η ΑΕΚ καλείται να αντιμετωπίσει τη Μονακό στο γ` γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, μετά την κλήρωση, να πάγωσε κάπως στην Ενωση, αφού μόνο τη γαλλική ομάδα δεν ήθελαν για αντίπαλο, σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς όχι μόνο δε φοβάται τους Μονεγάσκους στο σημερινό ματς του «Νίκος Γκούμας» (18.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ), αλλά μάλιστα θεωρεί τα δυο παιχνίδια και ένα σοβαρό τεστ για την ομάδα του. Πώς τεκμηριώνει την άποψή του. Πολύ απλά, λέγοντας ότι απέναντι στους Γάλλους η ομάδα του δε θα έχει τόση πίεση για το αποτέλεσμα όπως αν έπαιζε με κάποια μικρότερη ομάδα. «Οταν παίζεις με έναν δυνατό αντίπαλο, δεν αισθάνεσαι πίεση για το αποτέλεσμα. Εάν θέλουμε να δούμε πού βρισκόμαστε ως ομάδα, τότε η Μονακό είναι ο κατάλληλος αντίπαλος. Είναι μία ομάδα που δε θα παίξει κλειστά και θεωρώ πως θα έχουμε ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα. Η αλήθεια είναι πως θα είναι δύσκολο να κερδίσουμε. Οπως λένε οι άνθρωποί της, διαθέτει την καλύτερη ομάδα της εικοσαετίας. Παίζει δυνατά, με κινητικούς παίκτες και έχει όλα εκείνα τα στοιχεία μιας σύγχρονης ομάδας»,.τόνισε ο Σέρβος τεχνικός.

Οσον αφορά τους Γάλλους ο Τούμπα, που τον τελευταίο καιρό έχει επιδοθεί σε μια κατασκοπία των αντιπάλων του, ανέλυσε το σύστημα που αγωνίζονται: Είναι μια ομάδα που στα χαρτιά εφαρμόζει το σύστημα 4 - 4 - 2. Παρ' όλα αυτά εντός του αγωνιστικού χώρου όλα αλλάζουν γιατί προωθούνται και δυο από τη μεσαία γραμμή, αφού άλλωστε διαθέτει γρήγορα χαφ που μπορούν να παίξουν και μπροστά. Εκεί νομίζω ότι θα παιχτεί το παιχνίδι και εκεί θα πρέπει να δοθεί το μεγαλύτερο βάρος των προσπαθειών μας.

Ερωτηθείς για το... αντίδοτο στη δεδομένη υπεροχή της Μονακό, ο Τουμπάκοβιτς απάντησε: «Θα προσπαθήσουμε με την ποιότητα που έχουμε, να καλύψουμε τη διαφορά των δύο ομάδων. Ξέρετε πως δεν κερδίζει πάντοτε ο καλύτερος. Εμείς δεν κοιτάμε τα στατιστικά. Θεωρώ πως η αγωνιστική άνοδος θα συνεχιστεί. Θα προσπαθήσουμε με τις αλλαγές που σκοπεύουμε να κάνουμε, να προσαρμοστούμε στο στιλ παιχνιδιού της Μονακό. Από την πρώτη στιγμή θα θελήσουμε να επιβάλουμε το ρυθμό μας, να είμαστε σοφοί και έξυπνοι γιατί θα αντιμετωπίσουμε ομάδα που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Με μισή ευκαιρία μπορεί να πετύχει γκολ. Εμείς πρέπει να έχουμε υπομονή και στα 180 λεπτά». Οσον αφορά τέλος τον αγώνα με τον Αρη ο Σέρβος προπονητής σε μια επίδειξη φερ πλέι τόνισε ότι εάν χρειάζεται ας ξαναγίνει ο αγώνας αλλά επισήμανε ότι αν θα πρέπει να σταθούμε στο γκολ που δεν ήταν τότε θα πρέπει να σταθούμε και στο χέρι του αμυντικού του Αρη που ήταν πέναλτι και αποβολή.

Βαριά «καμπάνα»

Βαρύς ήταν ο πέλεκυς του αθλητικού δικαστή Ιωάννη Αδαμαντόπουλου που τιμώρησε το «Νίκος Γκούμας» με 5 αγωνιστικές και την ΠΑΕ με πρόστιμο 2 εκατ. δρχ. για τα όσα διαδραματίστηκαν στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Επίσης τιμωρήθηκαν με στέρηση των εταιρικών τους δικαιωμάτων ο Πέτρος Στάθης για ενάμιση μήνα και 500.000 δρχ. και ο Στέφανος Μαματζής με 1 μήνα και το ίδιο χρηματικό πρόστιμο. Ατματσίδης και Νικολαΐδης τιμωρήθηκαν με έγγραφη επίπληξη. Σε απάντηση των τιμωριών η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι ολοκληρώθηκε το έγκλημα που άρχισε την προηγούμενη Δευτέρα. «Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που μια ομάδα τιμωρείται για όσα έγιναν σε έναν αγώνα που την ευθύνη είχε η κατηγορούσα αρχή», αναφέρει η ανακοίνωση. Ας σημειωθεί πάντως ότι ο αθλητικός δικαστής τόνισε ότι ναι μεν οι Κασάπης, Δέλλας τιμωρήθηκαν καλώς, εντούτοις ήταν απαράδεκτη η κλήση τους σε απολογία λόγω εκκρεμοδικίας.


Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ