Κυριακή 9 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μαζικά, ενωτικά, μαχητικά

Δηλώσεις του γραμματέα της ΠΕΜΕΝ, Σ. Τσιμπόγλου και του προέδρου του "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", Γ. Μανουσογιαννάκη

Το λόγο τώρα έχουν οι ναυτεργάτες για την επιτυχία των νέων απεργιακών αγώνων, ώστε να μπορέσουν να ανακόψουν τα σχέδια της κυβέρνησης και των εφοπλιστών για την αφαίρεση κάθε κατάκτησης και τη δραστική μείωση των πληρωμάτων.

Αυτό επισημαίνουν με δηλώσεις τους στον "Ρ" ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Σάββας Τσιμπόγλου και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", Γιάννης Μανουσογιαννάκης.

"Η κοινωνική αναισθησία των εφοπλιστών και της κυβέρνησης από τη μια και η συνεχιζόμενη όξυνση των προβλημάτων των ναυτεργατών από την άλλη, με πρώτο το ίδιο το δικαίωμα στην εργασία, έχει δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση στο χώρο της ναυτιλίας", σημείωσε ο Σάββας Τσιμπόγλου."Η αποφασιστική παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων - συνέχισε - σφραγίζει την απόφαση της θέλησης και της δράσης της συντριπτικής πλειοψηφίας των ναυτεργατών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την απόκρουση των σχεδίων των εφοπλιστών και της κυβέρνησης. Καταγράφονται, τα τελευταία χρόνια, δυναμικές μορφές πάλης που σηματοδοτούν την ανοδική πορεία του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Μέχρι και πριν τρία χρόνια, όταν προτείναμε κινητοποιήσεις, αυτοί που αποτελούν την πλειοψηφία της ΠΝΟ και σε ένα βαθμό την αποτελούν ακόμα, μας απαντούσαν μονότονα ότι αυτές οι μέθοδοι θυμίζουν"λογική της τραγιάσκας"... Οτι ανήκουν σε αραχνιασμένες εποχές που έχουν ξεπεραστεί οριστικά και άλλα τέτοια "σλόγκαν" που κοσμούν το οπλοστάσιο της σύγχρονης αντίδρασης και της λογικής της υποτέλειας, υποδεικνύοντας ως"σώφρων τακτική" την αναμονή και τον κοινωνικό διάλογο ισότιμων "εταίρων". Οι αρνητικές εξελίξεις σε βάρος των ναυτεργατών απέδειξαν ότι ούτε κοινωνικοί "εταίροι" είμαστε, ναυτεργάτες και εφοπλιστές, ούτε ισότιμοι "εταίροι" στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αποδεικνύεται, δηλαδή, κάθε μέρα από τη δυναμική των εξελίξεων ότι απομονώνονται και αυτοί και οι θεωρίες τους. Οι αγώνες συνεχίζονται να δίνονται και επιπλέον ενισχύονται με αλλεπάλληλες αποφάσεις. Αυτή η ανοδική πορεία είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχιστεί και με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας θα συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά".

Ο πρόεδρος του σωματείου ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Γιάννης Μανουσογιαννάκης,δήλωσε: "Η συντριπτική πλειοψηφία των ναυτεργατών, όπως αποδείχτηκε κατά την τελευταία μεγαλειώδη πολυήμερη απεργία, απαιτεί να συνεχιστούν οι αγώνες χωρίς παρασκήνια και ταλαντεύσεις για την επίλυση των προβλημάτων. Κάτω από την πίεση της θέλησης των ναυτεργατών, αλλά και τη διογκούμενη όξυνση των προβλημάτων, η πλειοψηφία του Γενικού Συμβουλίου αποδέχτηκε την πρόταση των σωματείων μας και πήρε απόφαση για την έναρξη των αγώνων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Τώρα αποτελεί υπόθεση των ίδιων των ναυτεργατών η επιτυχημένη έκβαση των νέων απεργιακών αγώνων. Να δώσουν τον αγώνα με την ίδια μαχητικότητα, μαζικότητα και ενότητα όπως και στον τελευταίο ηρωικό απεργιακό αγώνα μας. Είναι στο χέρι του κλάδου να ανακόψει τα σχέδια των εφοπλιστών και της κυβέρνηση που προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν με τους Ελληνες ναυτεργάτες".

Αθηνά ΖΥΜΑΡΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ