Τετάρτη 12 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέος "γύρος" για τη Ζώνη

Συγκέντρωση αύριο στο Κερατσίνι. Εκδηλώσεις και σε άλλους δήμους ενόψει παμπειραϊκού συλλαλητηρίου

"Η Ζώνη πρέπει να ζήσει και θα ζήσει μέσα από τον αγώνα των ανέργων, των εργαζομένων και του λαού της περιοχής"!Μ' αυτή τους την απόφαση, τα σωματεία της Ζώνης μαζί με το Δήμο του Κερατσινίου,πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη, στις 6.30 μμ, στην Πλατεία Λαού.Η συγκέντρωση αυτή αποτελεί την αρχή, καθώς θα ακολουθήσουν διαδοχικά συγκεντρώσεις και σε άλλους Δήμους (Νίκαια, Δραπετσώνα, Κορυδαλλό, Πέραμα, Ρέντη). Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με την πραγματοποίηση Παμπειραϊκού συλλαλητηρίου.

Στην κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία και ο Δήμος Κερατσινίου τονίζουν ότι για πάνω από δυο χρόνια οι κυβερνητικές υποσχέσεις μένουν στα χαρτιά! Η ανεργία στη Ζώνη έχει ξεπεράσει το 75% και στον Πειραιά το 20%."Τα κυβερνητικά αυτιά, όμως, είναι βουλωμένα".

Οι εργαζόμενοι, οι Δήμοι και οι φορείς που συμμετέχουν σ' αυτόν τον αγώνα διεκδικούν: "Να χαρακτηριστεί η Β' Πειραιά ως φθίνουσα βιομηχανική περιοχή και να γίνουν επενδύσεις σε παραγωγική κατεύθυνση. Να υλοποιηθούν με σαφές χρονοδιάγραμμα οι δεσμεύσεις του διυπουργικού οργάνου για τη Ζώνη. Να λυθεί το πρόβλημα του δεξαμενισμού. Να γίνει το Βιοτεχνικό Πάρκο Σχιστού. Ν' αλλάξει η κυβερνητική πολιτική απέναντι στη Ναυπηγική Βιομηχανία, σε αντίθεση με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Να γίνουν κρατικές παραγγελίες, διακρατικές συμφωνίες, αλλαγές στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η κυβέρνηση να εκδίδει άδειες σκοπιμότητας για τις "εσωτερικές γραμμές" με τη δέσμευση των εφοπλιστών να κτίζουν τα πλοία τους στην Ελλάδα. Αμεση επιδότηση όλων των ανέργων, μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 55".

"Ολα έχουν δείξει - υπογραμμίζεται τέλος - ότι μόνο οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα. Να μην τους επιτρέψουμε να κτίζουν καράβια στη Γερμανία και τον Πειραιά να τον καταδικάζουν στην ανεργία! Μην τους επιτρέψουμε να μας οδηγήσουν στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ