Τρίτη 18 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το ΚΚΕ καταγγέλλει τις νέες μεθοδεύσεις

Την κυβέρνηση που, από κοινού με τους μεγαλοεπιχειρηματίες, μεθοδεύει την κερδοσκοπική εκμετάλλευση της υποδομής της ΔΕΗ και την εισβολή του μεγάλου κεφαλαίου σε νέους τηλεπικοινωνιακούς φορείς, καταγγέλλει το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση, που κατατέθηκε χτες στη Βουλή. Στην ερώτηση που απευθύνεται προς την υπουργό Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου και την οποία υπογράφει ο Ορ. Κολοζώφ, ανάμεσα στα άλλα τονίζεται:

"Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη δημιουργία ενός νέου τηλεπικοινωνιακού οργανισμού, ο οποίος θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά ως προς τον ΟΤΕ και θα αξιοποιήσει το υφιστάμενο δίκτυο της ΔΕΗ για την ανάπτυξη και εκμετάλλευση δικτύων οπτικών ινών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κ. υπουργός Ανάπτυξης πρότεινε στους εκπροσώπους μερικών από το μεγαλύτερα μονοπωλιακά συγκροτήματα της χώρας (Βαρδινογιάννης, Κόκκαλης, Κοπελούζος, Λάτσης) τη συμμετοχή τους στο σχέδιο αυτό. Κάτι τέτοιο, όχι μόνο δεν είναι αναγκαίο προκειμένου να προχωρήσει η δημιουργία και η λειτουργία του νέου τηλεπικοινωνιακού οργανισμού, αλλά θα επιτρέψει στο ιδιωτικό μονοπωλιακό κεφάλαιο να αξιοποιήσει κερδοσκοπικά την υποδομή της (δημόσιας) ΔΕΗ. Κάτι παραπάνω: Η είσοδος και δραστηριοποίηση του ιδιωτικού μονοπωλιακού κεφαλαίου σε τέτοιους κρίσιμους - από πολλές απόψεις- τομείς ενισχύει τη θέση του απέναντι στο δημόσιο τομέα, την κοινωνία και συνολικά τους εργαζόμενους της χώρας. Πολύ περισσότερο μάλιστα που την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η σταδιακή ιδιωτικοποίηση του ίδιου του ΟΤΕ".

Και η ερώτηση καταλήγει: "Ερωτάται η κ. υπουργός αν αν είναι ακριβείς αυτές οι πληροφορίες. Και αν ναι, για ποιο λόγο η κυβέρνηση θεωρεί αναγκαία τη συμμετοχή του μονοπωλιακού κεφαλαίου στην υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδιασμού, πολύ περισσότερο μάλιστα που μια τέτοια επιλογή θα επιτρέψει την κερδοσκοπική εκμετάλλευση της υποδομής της ΔΕΗ από ιδιωτικά μονοπωλιακά συγκροτήματα, τα οποία θα ενισχύσουν σημαντικά τη θέση τους σε έναν τέτοιο κρίσιμο τομέα, όπως οι τηλεπικοινωνίες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ