Κυριακή 23 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΕ
Η "Πανεπιστημονική" δίνει τη μάχη με αισιοδοξία

Το πρόγραμμα της παράταξης δίνει απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα των μηχανικών, υπερασπίζεται τα επιστημονικά και επαγγελματικά συμφέροντά τους και, κυρίως, διασφαλίζει το ρόλο τους σε μια αναπτυξιακή πορεία της χώρας προς όφελος του λαού

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών μπαίνει με αισιοδοξία στην τελική ευθεία για τις εκλογές στο ΤΕΕ, που θα γίνουν στις 30 Μάρτη και στις οποίες καλούνται να πάρουν μέρος οι πάνω από 70.000 διπλωματούχοι μηχανικοί της χώρας. Μια αισιοδοξία που πηγάζει από την αγωνιστική συνέπεια της παράταξης, η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα υπερασπίστηκε αταλάντευτα το ρόλο του μηχανικού, μακριά από συμβιβασμούς και συναινετικές αυταπάτες. Μια αισιοδοξία που αντλείται από την αποδοχή των προτάσεών της από τη μεγάλη πλειοψηφία των μηχανικών, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τη σημαντική συμμετοχή τους στις συγκεντρώσεις και συσκέψεις της "Πανεπιστημονικής" που γίνονται σε όλη τη χώρα.

Βασικό στοιχείο όμως της αισιοδοξίας αυτής αποτελεί το ίδιο το πρόγραμμα της "Πανεπιστημονικής". Ενα πρόγραμμα, που δίνει απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα των μηχανικών και που διασφαλίζει το ρόλο τους μέσα στο πλαίσιο μιας αναπτυξιακής πορείας της χώρας προς όφελος του λαού, ενώ παράλληλα υπερασπίζεται τα επιστημονικά και επαγγελματικά τους συμφέροντα. Η "Πανεπιστημονική":

  • Προασπίζει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, προτείνοντας, μεταξύ άλλων: Την κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου 2084/92, την ακύρωση της αγοράς των μετοχών της Τράπεζας Αττικής από το ΤΣΜΕΔΕ, την εγγύηση των αποθεματικών του από το κράτος, την ίδρυση Ταμείου Προνοιακών Παροχών, την τριμερή χρηματοδότηση των εισφορών με ποσοστά 3/9 το κράτος, 4/9 ο εργοδότης, 2/9 ο ασφαλισμένος, το χτύπημα της μαύρης εργασίας στα μεγάλα έργα.
  • Αγωνίζεται για την προάσπιση του Κώδικα Αμοιβών στα ιδιωτικά έργα, τη δημιουργία Μητρώου Μελετητών/Κατασκευαστών ιδιωτικών έργων, τη ρύθμιση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους κλάδους που δεν έχουν προσδιοριστεί, την αύξηση των αμοιβών μελέτης και επίβλεψης ιδιωτικών έργων που να παρακολουθούν τον τιμάριθμο.
  • Απαιτεί τη διαφάνεια στις μελέτες και την κατασκευή των δημοσίων έργων.
  • Ζητά την αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης, ώστε να αξιοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας και να μην εκχωρηθεί σε ΑΕ, πρότζεκτ μάνατζερ και τεχνικούς συμβούλους. Διεκδικεί τη γενναία αύξηση των αποδοχών των μηχανικών δημοσίων υπαλλήλων με συλλογικές συμβάσεις ανάλογες του ρόλου και της ευθύνης τους στην παραγωγική διαδικασία.
  • Αποκρούει τον εφιάλτη του συμβιβασμού, δίνοντας όραμα στους νέους μηχανικούς για την κατάκτηση της θέσης που τους ανήκει δικαιωματικά σε μια κοινωνία που θα προοδεύσει και θα αναπτύσσεται προς όφελος του λαού.
  • Παλεύει για τη χάραξη Εθνικού Σχεδιασμού για το Περιβάλλον.
  • Αγωνίζεται για την αναβάθμιση του κύρους και του κοινωνικού ρόλου του ΤΕΕ, για τη λειτουργία του σε συνθήκες διαφάνειας, για την ανάκτηση του ρόλου του ως τεχνικού συμβούλου του ελληνικού λαού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ