Πέμπτη 27 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Πάρτε μέτρα για τη λειτουργία της ΕΛΒΙΕΜΕΚ

Τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης ΕΛΒΙΕΜΕΚ στη Βοιωτία, ζητούν οι 160 εργαζόμενοι στην επιχείρηση, οι οποίοι τελούν εδώ και δύο μήνες υπό καθεστώς επίσχεσης εργασίας διεκδικώντας και τα αντίστοιχα δεδουλευμένα τους. Το αίτημα των εργαζομένων μετέφερε χτες στη Βουλή το ΚΚΕ, με Ερώτηση του βουλευτή του Κόμματος Μήτσου Κωστόπουλου. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης που απευθύνεται στους συναρμόδιους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης έχει ως εξής:

"Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση ΕΛΒΙΕΜΕΚ, στη Βοιωτία, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας εδώ και 2 μήνες, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα αλλά κυρίως να μην κλείσει το εργοστάσιο αυτό και μάλιστα σε μια περιοχή η οποία έχει δεχτεί πολλά πλήγματα τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με καταγγελίες του σωματείου τους, ο εργοδότης αυτής της επιχείρησης φαίνεται να παίζει διάφορα παιχνίδια με πρώτα θύματα τους 160 εργαζόμενους σε αυτή. Ομως η πλειοψηφία των μετοχών αυτής της βιώσιμης μονάδας είναι στα χέρια κυρίως δημοσίων τραπεζών. Κατά συνέπεια οι όποιοι αρμόδιοι δεν μπορούν να παρέμβουν γιατί ο ιδιώτης κάνει ό,τι θέλει. Βέβαια ούτε ο ιδιώτης επιχειρηματίας, ούτε το δημόσιο μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν και να παίζουν με τη λειτουργία της επιχείρησης, με την εργασία των 160 ανθρώπων. Να υπενθυμίσουμε ότι η ΕΛΒΙΕΜΕΚ είναι και στο χρηματιστήριο.

Ερωτούνται οι κ.κ. υπουργοί, τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση ώστε το εργοστάσιο να συνεχίσει να λειτουργεί, οι εργαζόμενοι να μην χάσουν τη δουλιά τους, οι μικρομέτοχοι να μη χάσουν τα χρήματά τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ