Πέμπτη 27 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πέστε μας, τι ξεπουλήσατε;

Πλήρη απολογισμό, για τον τρόπο που εφαρμόζεται στην Ελλάδα η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων - δηλαδή η εκποίηση κρατικών επιχειρήσεων και γενικότερα της περιουσίας του δημοσίου - ζητά ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Με έγγραφό του, προς το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, ο ΟΟΣΑ, καλεί την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να δώσει έγγραφο απολογισμό για το μέχρι σήμερα "έργο" της στον τομέα των "αποκρατικοποιήσεων". Καλείται δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση, να ενημερώσει τον ξένο οργανισμό:

  • Πόσες και ποιες επιχειρήσεις που ελέγχονταν άμεσα ή έμμεσα από το ελληνικό δημόσιο, αποκρατικοποιήθηκαν πλήρως (πέρασαν δηλαδή κατά 100% στον έλεγχο του ιδιωτικού τομέα).
  • Πόσες και ποιες επιχειρήσεις ιδιωτικοποιήθηκαν μερικώς (μεταβίβαση πακέτου μετοχών από το δημόσιο σε ιδιώτες).
  • Ποιες από τις κρατικές επιχειρήσεις του δημοσίου, που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα "αποκρατικοποιήσεων" της κυβέρνησης, δεν ιδιωτικοποιήθηκαν ακόμη και για ποιους λόγους.

Με βάση τα παραπάνω, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας κάλεσε με επιστολή του όλα τα υπουργεία (Ανάπτυξης κλπ) και τους εποπτευόμενους από το κράτος φορείς, να ενημερώσουν εγγράφως το υπουργείο το ταχύτερο δυνατό σχετικά το έργο τους στον τομέα των "αποκρατικοποιήσεων", ώστε να ενημερωθεί στη συνέχεια και ο ΟΟΣΑ για το πώς "περπάτησε" συνολικά η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ