Τρίτη 1 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΜΗΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πρωτότυπα μουσικά ταξιδέματα

Συγκινημένοι ταξίδεψαν, την Κυριακή, οι θεατές μέσα στη μουσική και τα τραγούδια, που παρουσίασε, στην αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ,ο συνθέτης Μιχάλης Μουστάκης,με τους συνεργάτες του, Σ. Βασάλο (τύμπανα),Ν. Μπότσα (κιθάρα), Δ. Καλατζή (μπάσο). Η εκδήλωση, ενταγμένη στα πλαίσια του Διμήνου Πολιτιστικών Εκδηλώσεων,που διοργανώνει το Πολιτιστικό Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ και η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ,αγκαλιάστηκε από τον κόσμο, όχι μόνο χάριν της ευαισθησίας της μουσικής και των τραγουδιών, αλλά κυρίως για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έφεραν την υπογραφή του συνθέτη. Πρόκειται για μια σύνθεση μουσικής, λόγου και εικόνας. Ενα βίντεο - προτζέκτορας "ξεφύλλιζε" εικόνες από την καθημερινή ζωή. Εικόνες που φωτογράφιζαν στιγμές χαράς και μελαγχολίας, μιας μελαγχολίας, όμως, που γίνεται αφορμή για δημιουργία. Εικόνες και "ταξίδια πάνω από τα σύννεφα", "επενδυμένα" με ορχηστρικές συνθέσεις. Παράλληλα, η ηθοποιός Μαρία Μπράιλα διάβαζε, ενδιάμεσα, κείμενα Κάφκα, Ζατέλη, Χατζιδάκι,κ.ά., συνοδευόμενη επίσης με μουσική, που έδιναν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στο όλο κλίμα της παράστασης.

Ακούστηκαν τραγούδια από την τελευταία δουλιά του Μιχάλη Μουστάκη"Μύθοι",ο πρώτος προσωπικός του δίσκος που κυκλοφόρησε πριν ενάμισι χρόνο και περιλαμβάνει τέσσερα τραγούδια και ορχηστρικά κομμάτια. Δεν έλειψαν, όμως, και αρκετά γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια από τη συνεργασία του Μ. Μουστάκη με τους "Φατμέ".Παρόντες, στην πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη αυτή μουσική παράσταση και οι φιλικά συμμετέχοντες σ' αυτήν, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου,φίλοι και συνεργάτες του Μιχάλη Μουστάκη, ο μεν πρώτος τα τελευταία πέντε χρόνια, ο δε δεύτερος από τους "Φατμέ",το συγκρότημα που τόσο αγαπήθηκε.

Αναμενόμενο, λοιπόν, ήταν οι θεατές, μικρότεροι και μεγαλύτεροι, να "παρασυρθούν", τραγουδώντας και ταξιδεύοντας στο μουσικό παρελθόν και παρόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ