Τρίτη 1 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Τι" και πώς

Στα πλαίσια του αφιερώματος στον αξέχαστο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι η ΕΤ-3 παρουσιάζει την τελευταία ταινία "Τι;" του Ρομάν Πολάνσκι. Πρόκειται για μια τυπική ταινία της "παράξενης φάσης" του σκηνοθέτη, μια ιστορία που μοιάζει σε πολλά με την "Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων" και εξιστορεί τις ανακαλύψεις μιας νέας αθώας κοπέλας, η οποία φεύγει από την Αμερική, για να κάνει το γύρο του κόσμου με οτοστόπ, αλλά καταλήγει στο σπίτι ενός εκκεντρικού εκατομμυριούχου. Πλάι στον Μ. Μ., η Σίντνεϊ Ρομ.

Από την ΕΤ-2 στις 23.30 "Επισκέπτες της νύχτας" του Τέρενς Γιάνγκ.

Μια ακόμη αστυνομική περιπέτεια γαλλοϊταλικής παραγωγής, μια γεύση από ταίδια, μια ιστορία κοινότοπη σαν τις περισσότερες ταινίες εκείνης της εποχής που το άστρο του "σκληρού" Τσαρλς Μπρόνσον μεσουρανούσε. Το φάντασμα του παρελθόντος επανεμφανίζονται στη ζωή ενός άνδρα, που με πολύ κόπο είχε προσπαθήσει και είχε κατορθώσει να ζήσει μια ήρεμη και έντιμη ζωή. Ο Τζο, ένας πρώην κατάδικος, δε θα μπορέσει να απαλλαγεί από την προηγούμενη ζωή του. Ενας εκβιασμός που θα του γίνει θα είναι η αιτία να γυρίσει πίσω, στην εποχή της βίας και της ντροπής.

Από το MEGA στη 01.00 "Τα μάτια του κυρίου Φροστ" του Φίλιπ Σέτμπον.

Πρόκειται για μια ταινία τρόμου, ένα θρίλερ, που ίσως να μην είναι από τα πολύ καλά, αλλά πάντως βλέπεται με ενδιαφέρον... Μια μέρα ένας κοινός λωποδύτης μπαίνει στην έπαυλη κάποιου κυρίου Φροστ και γίνεται καπνός όταν αντί να βρει πολύτιμα είδη σκοντάφτει πάνω σ' ένα πτώμα με κομμένο το κεφάλι. Ο ιδιοκτήτης του πολυτελούς αυτού εξοχικού στέλνει στον αρχηγό της αστυνομίας μια βιντεοκασέτα με σκηνές εφιαλτικές και με "πρωταγωνιστές" τα πεθαμένα θύματά του. Ο κύριος Φροστ γυρίζει από ψυχιατρείο σε ψυχιατρείο, χωρίς να μιλάει σε κανέναν. Κάποια μέρα, όμως, γνωρίζει μια ψυχίατρο και αποφασίζει να της μιλήσει και να της εξηγήσει την αλήθεια για το άτομό του. Και η αλήθεια του κυρίου Φροστ θα διαταράξει την ισορροπία της γυναίκας, θα τη διαλύσει, θα τη συγκλονίσει, θα την τρομάξει. Γιατί, δεν είναι μια μεμονωμένη αλήθεια, είναι κάτι πολύ πιο πάνω και πολύ πιο πέρα από μια ιδιωτική υπόθεση. Είναι η αλήθεια του Κακού και του Καλού, είναι η αιώνια διαμάχη που φαίνεται ότι φτάνει στο τέλος της. Τα μάτια του κ. Φροστ βλέπουν τα πάντα και τρομοκρατούν τους πάντες. Με τον Αλαν Μπέιτς.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 23.10 "Ο γραμματέας του προέδρου" Μάικλ Τοσιγιούκι Ούνο.

Πρόκειται για μια ταινία κοινωνικής παραγωγής που αφηγείται την εξής ιστορία. Στις 30 Μάρτη του 1981, ο γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζέιμς Μπρέντι, δέχτηκε μια σφαίρα που προοριζόταν για τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρίγκαν. Επειτα, από τον τραυματισμό, που έγινε αιτία να μείνει παράλυτος και να καθηλωθεί σε αναπηρική πολυθρόνα, ο Μπρέντι έδωσε έναν ηρωικό αγώνα για να ενταχτεί ξανά στην κοινωνία, βοηθώντας παράλληλα και τα υπόλοιπα άτομα με ειδικές ανάγκες στη χώρα του. Συμπαραστάτρια στη γενναία προσπάθειά τουη γυναίκα του. Η ταινία αφηγείται μια αληθινή ιστορία,

όπως καταγράφτηκεαπό την Μόλι Ντίκενσον στο βιβλίο της "Θαμπς απ".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περιπλανώμενοι ...σαλτιμπάγκοι (2009-07-10 00:00:00.0)
«Βερόνικα Γκέριν: Θανάσιμη αποκάλυψη» (2003-11-08 00:00:00.0)
«Ο ήσυχος Αμερικανός» (2003-02-09 00:00:00.0)
Νύχτα για...«σαλτιμπάγκους» (2001-07-31 00:00:00.0)
«Μαχαίρι στο νερό» (2000-03-05 00:00:00.0)
"Χρυσοθήρας" και "Τσαϊνατάουν" (1995-03-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ