Πέμπτη 3 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η πραγματικότητα δεν κρύβεται

Να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις, που έχουν δημιουργηθεί από την ιμπεριαλιστική πρακτική της κυβέρνησης απέναντι στην κρίση στην Αλβανία, επιχείρησε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του χτες στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. "Στόχος μας, είπε, δεν ήταν και δεν είναι η δημιουργία ζώνης επιρροής, ο έλεγχος της κατάστασης, ο ανταγωνισμός επιρροής με άλλες χώρες. Οι επιδιώξεις αυτές δεν εκφράζουν τη δικιά μας αντίληψη των διεθνών σχέσεων. Εμείς δεν επιδιώκουμε έναν κόσμο εξουσιαζόντων ισχυρών και υποταγμένων αδυνάτων". Δεν ξέρουμε αν αυτά τα είπε ο Κ. Σημίτης, για να τα ακούσουν οι "φίλοι" ανταγωνιστές στη διαμάχη για το μοίρασμα των ζωνών επιρροής στην Αλβανία (διάβαζε Ιταλία) ή ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να πείσει. Γιατί η πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην κρίση στη γειτονική χώρα είναι πολιτική επέμβασης, πολιτική που σημαδεύεται ακριβώς από τα χαρακτηριστικά που περιέγραψε ο Κ. Σημίτης. Αυτή η πραγματικότητα δεν αλλάζει, παρ' όλες τις φραστικές αποδοκιμασίες του πρωθυπουργού.

Εξάλλου, λίγο μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωνε: "Εμείς επιδιώκουμε να έχουμε ένα σημαντικό ρόλο στην Αλβανία, ο οποίος θα αναγνωρίζεται. Να παρεμβαίνουμε στις εξελίξεις στην Αλβανία".

Και για να τελειώνουμε. Οποιος δεν έχει τέτοιες ιμπεριαλιστικές βλέψεις, δε στέλνει στρατεύματα στις γειτονικές χώρες για να "αποκαταστήσουν την τάξη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ