Τετάρτη 9 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στην Ηγουμενίτσα τώρα η μάχη για τα ανασφάλιστα

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας δίνεται τώρα η μάχη των ναυτεργατών ενάντια στην εφοπλιστική ασυδοσία και τη σημαία ευκαιρίας. Μετά την επιτυχία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων στο λιμάνι της Πάτρας, όπου οι ναυτεργάτες υποχρέωσαν όλους τους πλοιοκτήτες που δρομολογούν αυτή την περίοδο ανασφάλιστα πλοία στη γραμμή Πάτρα - Ιταλία, να τα ασφαλίσουν στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο προσλαμβάνοντας Ελληνες ναυτεργάτες, τηρώντας τις προβλεπόμενες από το νόμο οργανικές συνθέσεις και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, στο επίκεντρο βρίσκεται τώρα το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Οι συνδικαλιστές κρατούν ακινητοποιημένο στο λιμάνι από την περασμένη Κυριακή το ανασφάλιστο επιβατικό πλοίο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του εφοπλιστή Αγούδημου.

Οι συνδικαλιστές εμπόδισαν επίσης τη φόρτωση και δύο ακόμα ανασφάλιστων επιβατικών πλοίων που έφυγαν τελικά κενά επιβατών και οχημάτων. Πρόκειται για τα επιβατικά πλοία ΑΙΒΟΝ, το οποίο διαχειρίζεται ο πράκτορας Πιτούλης και ΑΥΛΩΝΑ, για το οποίο εμφανίζεται ως υπεύθυνος ο πράκτορας Ζακάκης.Οπως επισήμανε ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Σάββας Τσιμπόγλου: "Τα πλοία αυτά θα "πιάσουν λιμάνι" μόνο όταν οι υπεύθυνοί τους συμμορφωθούν με τις συμφωνίες για την ασφάλιση των πλοίων. Δε θα επιτρέψουμε σε ανασφάλιστα πλοία να αναπτύσσουν δραστηριότητα στα λιμάνια της χώρας και να κάνουν εμπορικές πράξεις".

Οι διαχειριστές των δύο πλοίων συμφωνούν να υπογράψουν τη συμφωνία για την ασφάλιση των πλοίων, με τον όρο να εφαρμοστεί η οργανική σύνθεση φορτηγού πλοίου, η οποία προβλέπει μικρότερο αριθμό πληρώματος από τη σύνθεση του επιβατικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ