Πέμπτη 10 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΜΠΟΡΟΙ: Τη ρύθμιση των εκκρεμοτήτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων απέναντι στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, που δεν έχουν καταφέρει να αντεπεξέλθουν λόγω της ισχνής οικονομικής τους κατάστασης, ζητά από τους συναρμόδιους υπουργούς ο Εμπορικός Σύλλογος του Πειραιά. Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος αναφέρει ότι αυτό είναι απαραίτητο για να απεμπλακούν πολλές χιλιάδες μικρέμποροι και από την άλλη θα διευκολύνει τις εισπράξεις του υπουργείου Οικονομικών και των Ασφαλιστικών Ταμείων.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Την ανάγκη στροφής στον εσωτερικό τουρισμό επισήμανε σε συνέντευξη Τύπου ο γγ του ΕΟΤ Ν. Σκουλάς, με αφορμή τη διοργάνωση της φετινής έκθεσης "Τουριστικό Πανόραμα", που ο ίδιος χαρακτήρισε "κορωνίδα" στον τομέα των οργανώσεων του είδους. Ο νέος γγ του ΕΟΤ δήλωσε ότι δεν μπορεί ο τουριστικός κόσμος να στρέφεται στον Ελληνα τουρίστα μόνο όταν περνάει δύσκολες στιγμές και αναζητά τρόπους να καλύψει τα κενά. Οπως άλλωστε ανέφερε, είναι εφικτό να αυξηθεί η σχέση των διανυκτερεύσεων Ελλήνων προς ξένων τουριστών, που τώρα είναι 1 προς 4.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Νέο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη ίδρυσε η XIOSBANK. Βρίσκεται στην περιοχή Επταλόφου (Αμπελόκηποι) και είναι το τέταρτο της τράπεζας στη συμπρωτεύουσα. Το "άνοιγμα" της XIOSBANK στη Β. Ελλάδα και τα Βαλκάνια (λειτουργεί ήδη κατάστημα στη Σόφια της Βουλγαρίας) εντάσσεται στα ευρύτερα σχέδια επέκτασης των δραστηριοτήτων της μέσω προγραμματισμένων επενδύσεων. ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ: Με αφορμή τη συμμετοχή του στη Διεθνή Κρατική Εκθεση Λευκωσίας, που θα διοργανωθεί από τις 22 Μάη μέχρι την 1η Ιούνη 1997, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά καλεί τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να αποστείλουν διαφημιστικά έντυπα των παραγόμενων προϊόντων τους να έρθουν σε επαφή με το τμήμα βιοτεχνικών θεμάτων του Επιμελητηρίου μέχρι τις 22/4/1997. Στόχος της ενέργειας είναι η ανάπτυξη των σχέσεων και των εμπορικών συναλλαγών των μελών του ΒΕΠ με κυπριακές επιχειρήσεις.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ: Με θεαματική αύξηση του κύκλου εργασιών και των εξαγωγών της έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 1997 η βιομηχανία ξηρών καρπών Κ. Καρδασιλάρης "Cardico", σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, ο τζίρος στο εν λόγω χρονικό διάστημα ανήλθε σε 1,6 δισ. δρχ. έναντι 900 εκατ. δρχ. το αντίστοιχο τρίμηνο πέρσι και έναντι 1,8 δισ. δρχ. το πρώτο τρίμηνο του 1996, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 80%, με ανάλογη αύξηση της κερδοφορίας. Εντυπωσιακή (340%) ήταν επίσης και η άνοδος των εξαγωγών, που έφτασαν τα 460 εκατ. δρχ. έναντι 105 εκατ. δρχ. το πρώτο τρίμηνο του 1996.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ