Παρασκευή 11 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Αποδίδουν οι "εκ του σύνεγγυς" συνομιλίες

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-

Ο αναπληρωτής ειδικός αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Γουστάβ Φεϊσέλ, δήλωσε ότι έχει επιτευχθεί κάποια πρόοδος στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες τόσο επί της ουσίας όσο και στις χειρονομίες καλής θέλησης.

Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας μετά την επιστροφή του από τη Γενεύη όπου παραβρέθηκε στη συνάντηση του γενικού γραμματέα Κόφι Ανάν με τον Ραούφ Ντενκτάς ο Γκ. Φεϊσέλ παρατήρησε ότι οι δύο πλευρές έχουν συγκλίνει σε ορισμένα θέματα τα οποία όμως δεν προσδιόρισε. Είπε επίσης ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ κάλεσε τον Ραούφ Ντενκτάς να υποστηρίξει τις προσπάθειες που καταβάλλονται και υποσχέθηκε να εμπλακεί και ο ίδιος χωρίς όμως να καθορίσει τη μορφή της εμπλοκής του.

Ο Γκ. Φεϊσέλ ξαναρχίζει τις επαφές του σήμερα με συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη ενώ το Σάββατο φθάνει στην Κύπρο και ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΓΓ Χαν Σουνγκ Τζου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μανώλης Χριστοφίδης, δήλωσε σήμερα ότι η πρόοδος στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες δεν αφορά την ουσία του Κυπριακού αλλά τη διαμόρφωση του καλού κλίματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ