Παρασκευή 11 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μείωση επιτοκίων ΑΤΕ

Μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων κατά 0,5-1,0% ανακοίνωσε, χτες, η ΑΤΕ στα επιτόκια των χορηγήσεων, ενώ, ταυτόχρονα, από την ερχόμενη Δευτέρα μειώνονται και τα επιτόκια καταθέσεων κατά 0,25-0,50%. Αντίστοιχα, η διοίκηση της ΑΤΕ αποφάσισε τη μείωση των επιτοκίων στα ελάχιστα, έτσι κι αλλιώς, στεγαστικά δάνεια που χορηγεί στους αγρότες η Τράπεζα κατά 3 εκατοστιαίες μονάδες.

Ειδικότερα, η μείωση στα επιτόκια των καλλιεργητικών δανείων και των δανείων για κεφάλαια κίνησης που επιβαρύνουν σημαντικά το κόστος των προϊόντων προβλέπεται μόλις κατά μισή εκατοστιαία μονάδα. Στα μεσομακροπρόθεσμα δάνεια, η μείωση επιτοκίου φθάνει τη μια εκατοστιαία μονάδα. Ωστόσο, η ΑΤΕ υπολογίζει πως με τη μείωση, που ανακοινώθηκε ότι θα εφαρμοστεί από 14 Απρίλη, αγρότες, συνεταιρισμοί και άλλοι δανειοδοτούμενοι θα έχουν όφελος, συνολικά, 13 δισεκατομμύρια δραχμές το χρόνο.

Τέλος, το βασικό επιτόκιο καταθέσεων απλού Ταμιευτηρίου διαμορφώνεται σε 9% για ποσά μέχρι 3 εκατομ. δραχμές και 9,25 για ποσά άνω των 3 εκατομμυρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ