Παρασκευή 11 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Από τη Στοκχόλμη στο Μέγαρο

Δύο συναυλίες θα δώσει η Βασιλική Ορχήστρα της Στοκχόλμης,αύριο και την Κυριακή, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,υπό τη διεύθυνση του Αντριου Ντέιβις.Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει το έργο του Σουηδού συνθέτη Ινγκβαρ Λίντοχολμ "Κοντάκιον".Είναι ένας βυζαντινός ύμνος της ρώσικης εκκλησίας. Στη συνέχεια η Ορχήστρα θα παρουσιάσει κοντσέρτο του Σιμπέλιους,με σολίστ τον Λεωνίδα Καβάκο,ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με τους συμφωνικούς χορούς του Ραχμάνινοφ.

Την Κυριακή θα παρουσιαστούν δύο έργα του Θάνου Μικρούτσικου,η 4η Συμφωνία του Σούμπερτ,γνωστή ως "Τραγική" και η 1η Συμφωνία του Μπραμς.

Επίσης, την Κυριακή, στην αίθουσα Δημήτρη Μητρόπουλου, δίνουν συναυλία οι "Μαϊστορες της Ψαλτικής Τέχνης",υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή τους και καθηγητή Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γρηγόριου Στάθη.Οι μαϊστορες θα παρουσιάσουν 12 ύμνους του μελουργού του 18ου αιώνα, Ιάκωβου Πρωτοψάλτη του Βυζαντίου,όπως "Κύριε εκέκραξα προς σε", "Ατενίσαι το όμμα εις ουρανόν", "Μετά μύρων προσελθούσαις", "Αγαπήσω σε Κύριε" κ. ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ