Σάββατο 12 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Με τη γλώσσα του ΣΕΒ

Με τη γλώσσα των βιομηχάνων, μίλησε χτες ο πρωθυπουργός, προαναγγέλλοντας τη δέσμη του πλαισίου μέτρων που οδηγούν στο ξήλωμα εργασιακών και ασφαλιστικών κατακτήσεων των εργαζομένων. Επιχειρώντας προχτές το βράδυ να δικαιολογήσει την απόφαση της "σοσιαλιστικής" κυβέρνησης του "νέου" ΠΑΣΟΚ, να προχωρήσει στην επιβολή της νέας δέσμης αντιλαϊκών μέτρων... με "κοινωνικό διάλογο", ο Κ. Σημίτης υποστήριξε πως "δεν μπορούν να διατηρηθούν κεκτημένα σε συνθήκες που αλλάζουν"!

Το επιχείρημα αυτό, δεν ήταν δικό του. Ο κύριος Σημίτης το δανείστηκε, από το οπλοστάσιο των επιχειρημάτων, που επεξεργάζονται το στρατηγείο των πολυεθνικών και οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί - και λανσάρει στην Ελλάδα η ηγεσία του ΣΕΒ - για να δικαιολογούν τις αξιώσεις για αύξηση των υπερκερδών με ένταση του βαθμού εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Για όσους δεν πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός αντιγράφει την επιχειρηματολογία των βιομηχάνων, θα θυμίσουμε πως πριν μερικούς μήνες, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Ν. Αναλυτής - αξιώνοντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει στο ξήλωμα κατακτήσεων των εργαζομένων - είχε χαρακτηρίσει ως αναχρονιστική τη διατήρηση "των κεκτημένων της δεκαετίας του '20 και του '30"...

Προφανώς ο λόγος του έπεσε σε ώτα ευήκοα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ