Σάββατο 12 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΕΙΡΑΪΚΗ - ΠΑΤΡΑΪΚΗ
Μετά το Πάσχα η οριστική διάλυση

Μέσα στον επόμενο μήνα η άλλοτε "αυτοκράτειρα" της κλωστοϋφαντουργίας θα αποτελεί παρελθόν για τη χώρα

Σε ένα μήνα θα πάρουν το χαρτί της οριστικής τους απόλυσης και οι τελευταίοι εργαζόμενοι της "Πειραϊκής - Πατραϊκής", καθώς μπαίνει στην τελική του φάση το σχέδιο της απροκάλυπτης κυβερνητικής υπονόμευσης της εταιρίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μια δεκαετία. Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται το "μεγάλο φαγοπότι" γύρω από τα αποθέματα, τεράστιας αξίας, της επιχείρησης, ενώ στο παρασκήνιο μεθοδεύεται και το πέρασμα των αποθηκών της Βαρυμπόμπης στον ιδιοκτήτη της "Χαρτοποιίας Θράκης", Π. Ζερίτη. Το δράμα του ξεκληρίσματος της μεγαλύτερης κλωστοϋφαντουργικής εταιρίας της χώρας θα ολοκληρωθεί με τον πλειστηριασμό των περιουσιακών της στοιχείων, τα οποία θα πουληθούν ως οικόπεδα και παλιοσίδερα.

Από τα σχέδια της κυβέρνησης δεν απουσιάζει και ο εμπαιγμός σε βάρος των εργαζομένων, ο οποίος συνεχίστηκε για άλλη μια φορά χτες κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν εκπρόσωποί τους με την υφυπουργό Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου. Η υπουργός, που αμέσως μετά την αποτυχία του τέταρτου, στη σειρά, διαγωνισμού για την πώληση της εταιρίας πέταξε το "μπαλάκι" της επαναλειτουργίας στους εργαζόμενους, καλώντας τους να υποβάλουν οι ίδιοι προσφορά αγοράς της εταιρίας, συνοδευόμενη από μελέτη βιωσιμότητας, αρνείται τώρα να πάρει θέση. Οι εργαζόμενοι έχουν καταθέσει ήδη στην υφυπουργό μελέτη βιωσιμότητας του εργοστασίου της Πάτρας, που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων την απασχόληση 600-700 ατόμων στην Πάτρα και 55 στην Αθήνα (Λογιστήριο και Πρατήριο πωλήσεων), χωρίς ωστόσο να πάρουν απάντηση. Αυτό που η υφυπουργός περιορίστηκε να ανακοινώσει στους εργαζόμενους, εκτός από τις απολύσεις τους, ήταν ότι μέχρι τέλους του Μάη η Βαρυμπόμπη θα πρέπει να είναι ελεύθερη από εργαζόμενους και αποθέματα, για να προχωρήσει η μεταβίβασή της στον Π. Ζερίτη. Ηδη για το σκοπό αυτό έχουν γίνει δύο διαγωνισμοί για την πώληση των σεντονιών και των πανιών της αποθήκης, τα οποία πωλήθηκαν στη συνολική τιμή των 200 εκατομμυρίων.

Λιπάσματα - ΑΕΒΑΛ

Οι εξελίξεις στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της ΑΕΒΑΛ, που λήγει την προσεχή Δευτέρα, απασχόλησαν χτες τους αρμοδίους στο υπουργείο Ανάπτυξης. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η κυβέρνηση φαίνεται να ανησυχεί για ενδεχόμενη αποτυχία του διαγωνισμού και αυτό που εξετάζει είναι η συνδιαχείρισή της με συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ή ακόμα και των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ