Τετάρτη 16 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Υπό απαγόρευση ο αθλητισμός τη Μεγάλη Εβδομάδα

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος εισηγήθηκε και ο Ανδρ. Φούρας έδωσε εντολή να αποφεύγονται οι αθλητικές εκδηλώσεις τις μέρες του Πάσχα

Απαγορεύονται οι αθλητικές εκδηλώσεις στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, Το αίτημα της Εκκλησίας της Ελλάδας μετέφερε χτες στον υφυπουργό Αθλητισμού Ανδρ. Φούρα, ο μητροπολίτης Δημητριάδος Χριστόδουλος και έγινε αμέσως δεκτό. "Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την άμεση ανταπόκριση. Πιστεύω ότι την ίδια ικανοποίηση και ανακούφιση θα αισθανθεί ολόκληρος ο ευσεβής Ορθόδοξος χριστιανικός λαός, που έχει μάθει να σέβεται τις παραδόσεις", υπογράμμισε ο μητροπολίτης Δημητριάδος.

Ο υφυπουργός, χωρίς πολλή σκέψη, έδωσε εντολή στις ομοσπονδίες των ομαδικών αθλημάτων, όχι μόνο να μην προγραμματίζουν αγώνες στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και να παρέμβουν στις διεθνείς ομοσπονδίες, ώστε στα προγράμματά τους να ακολουθούνται οι ίδιοι κανόνες με τους Καθολικούς. "Η διεξαγωγή αγώνων ελληνικών αλλά και διεθνών πρωταθλημάτων, κατά τη διάρκεια των Αγίων Ημερών του Πάσχα, δημιούργησε αρνητικές αντιδράσεις από μεγάλο αριθμό Ορθοδόξων. Θα σας παρακαλούσαμε να αποφύγετε τον ορισμό αγώνων Πανελληνίων Πρωταθλημάτων στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και να κάνετε τις απαραίτητες παραστάσεις και τα αναγκαία διαβήματα προς τις υπερκείμενες διεθνείς ομοσπονδίες, έτσι ώστε στην κατάρτιση των αγωνιστικών προγραμμάτων να ακολουθούνται οι ίδιοι κανόνες στη διάρκεια τόσο του Καθολικού, όσο και του Ορθόδοξου Πάσχα", τονίζει μεταξύ άλλων ο Ανδρ. Φούρας στην επιστολή του.

Ας μη σπεύσουν πάντως οι ελληνικές ομοσπονδίες να καταθέσουν ανάλογα αιτήματα στις διεθνείς, γιατί προφανώς ο υφυπουργός παραπληροφορήθηκε για το τι ισχύει διεθνώς. Το Μεγάλο Σάββατο οι Ιταλοί πανηγύρισαν τη νίκη της Εθνικής τους ομάδας επί της Μολδαβίας, ενώ τη Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλο Σάββατο για τους Καθολικούς, στην Ισπανία έγιναν κανονικά αγώνες ποδοσφαίρου για πρωτάθλημα και κύπελλο. Επιπλέον, είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από το φάιναλ φορ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ το 1995 στη Σαραγόσα, όταν ουκ ολίγοι Ελληνες φίλαθλοι παρακολούθησαν, έστω από περιέργεια, τη μεταφορά του Εσταυρωμένου στους δρόμους της πόλης.

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία έσπευσε πάντως να αναβάλει τον τελικό του κυπέλλου υδατοσφαίρισης που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί τη Μεγάλη Τετάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ