Παρασκευή 18 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΚΕΒΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ο σωστός προσανατολισμός φέρνει λύσεις

"Τα προβλήματα των ΕΒΕ θα επιλυθούν μόνο μέσα από ένα συνδικαλιστικό κίνημα σωστά προσανατολισμένο από τις θέσεις της ΔΗΚΕΒΕ, σε μία συμπαράταξη με τους άλλους κλάδους σε ένα αντιμονοπωλιακό αγώνα που τελικό στόχο θα έχει την υπηρέτηση των συμφερόντων του ίδιου του λαού". Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας στη συγκέντρωση των μελών και φίλων της ΔΗΚΕΒΕ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο συνδικαλιστικό χώρο των ΕΒΕ, ο Κ. Μανώλης, γ. γ. της ΟΒΣΘ, μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ και αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΒΕ.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στα τελευταία γεγονότα στο χώρο των ΕΒΕ ύστερα από την πραξικοπηματική μεθόδευση των άλλων παρατάξεων στη ΓΣΕΒΕΕ με τον αποκλεισμό από το προεδρείο της Συνομοσπονδίας, της πρώτης σε δύναμη παράταξης, που υποστηρίχτηκε από τη ΔΗΚΕΒΕ, τονίζοντας πως οι παρατάξεις αυτές αναλαμβάνουν γι' αυτό μεγάλη ευθύνη. Επίσης κατηγόρησε το διαβόητο "κοινωνικό διάλογο" σαν μία διαδικασία απάτης που στοχεύει στην παγίδευση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Σε ανάλογο πνεύμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Πανελλαδικής ΔΗΚΕΒΕ και μέλος του Προεδρείου του ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Κατημερτζής και στάθηκε ιδιαίτερα στον αποκλεισμό της πρώτης δύναμης από το προεδρείο της Συνομοσπονδίας, τονίζοντας πως ήταν μία συνειδητή επιλογή των άλλων παρατάξεων, των ΔΑΚΜΜΕ - ΠΑΣΚΕΒΕ - ΣΥΝ, προκειμένου να φιμώσουν την άλλη φωνή, αυτήν που δεν υποτάσσεται στις επιλογές της ΕΕ, της Συνθήκης του Μάαστριχτ και της "ελεύθερης αγοράς".

"Το βάρος στο σκ των ΕΒΕ, ιδιαίτερα κάτω από τις σημερινές δύσκολες συνθήκες, καλείται να το σηκώσει, όπως πάντα, ο Δικεβίτης συνδικαλιστής. Καλείται να το σηκώσει ο κάθε έντιμος, συνεπής, προοδευτικός συνδικαλιστής. Το φορτίο είναι βαρύ, αλλά είμαστε αισιόδοξοι. Φτάνει η δύναμη αυτή να γίνει από όλους αντιληπτή, να την πιστέψουμε και να τη μετατρέψουμε σε μοχλό αντίστασης και ανατροπής της εχθρικής πολιτικής που ασκείται χρόνια σε βάρος μας", επισήμανε στη δική του παρέμβαση ο γραμματέας της ΔΗΚΕΒΕ, Γ. Χατζηγεωργίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ