Παρασκευή 18 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Π. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 78-77
Η Πάτρα δεν οδηγεί στη Ρώμη...

Ο Απόλλωνας προσγείωσε ανώμαλα τον Ολυμπιακό που θα χρειαστεί να παίξει και το Σάββατο

ΠΑΤΡΑ (του ανταποκριτή μας Π. ΖΑΒΟΥΔΑΚΗ). -

Υπέροχος ο Απόλλωνας, υποχρέωσε τον Ολυμπιακό να καθυστερήσει για 48 ώρες την προετοιμασία του για το φάιναλ φορ της Ρώμης. Πριν το ταξίδι για την αιώνια πόλη, που έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Κυριακής, προέχει το φάιναλ φορ του ελληνικού πρωταθλήματος. Μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, ο Ντ. Ιβκοβιτς υποχρεώνεται να ξεχάσει την Ολίμπια Λουμπλιάνα και να δουλέψει πάνω στα λάθη των παικτών του. Αν θέλει ας κάνει κι αλλιώς... Ο Απόλλωνας δεν αστειεύεται. Το παραδέχτηκε εξάλλου κι ο ίδιος ο Σέρβος προπονητής. "Ο Απόλλωνας ήταν καλύτερη ομάδα και μας νίκησε δίκαια. Μας σκότωσε η άμυνά μας στο Α ημίχρονο, όπου δεχτήκαμε 42 πόντους. Δεν είχαμε διάρκεια, ενώ οι επιλογές μας ήταν βιαστικές. Η ΕΣΑΚ δεν έπρεπε να ορίσει το Σάββατο τη διεξαγωγή του τρίτου παιχνιδιού. Από όλη αυτή την κατάσταση, μπορεί όμως να βγει κάτι καλό. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, απλώς και σήμερα έγινε φανερό ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια".

Ο Β. Αλεξανδρής εξέφρασε την άποψη ότι ο Απόλλωνας δεν μπορεί να χτυπήσει τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Θεώρησε λοιπόν ότι το χτεσινό παιχνίδι ήταν το τελευταίο για την ομάδα του στην Πάτρα και προτίμησε να κάνει μια μικρή αποτίμηση της φετινής περιόδου. "Με δουλιά και μεράκι, ακόμα κι αν δεν έχεις μεγάλο προϋπολογισμό μπορείς να φτάσεις ψηλά. Η φετινή χρονιά ήταν η καλύτερη για τον Απόλλωνα. Δώσαμε 58 παιχνίδια και πετύχαμε 37 νίκες", υπογράμμισε. Απαντώντας στην ερώτηση αν αληθεύουν οι φήμες που τον θέλουν να εργάζεται σε άλλο σύλλογο τη νέα περίοδο, αρκέστηκε να πει ότι τη Δευτέρα θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Απόλλωνα.

Τελικό Κυπέλλου θύμιζε το χτεσινό παιχνίδι. Μόνο που αυτή τη φορά ήταν ο Ολυμπιακός που κυνηγούσε τον Απόλλωνα. Ο Ρίβερς ευστόχησε σε τρίποντο 5 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, αλλά δεν ήταν αρκετό. Ο Απόλλωνας με κορυφαίους τους Μυριούνη, Ράιλι, Βετούλα, πήρε τη νίκη με 78 - 77 (42 - 36). Ο Ρίβερς ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού με 29 πόντους και 5 ασίστ, αλλά προσπάθησε σε βάρος του συνόλου να τα κάνει όλα μόνος του.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Νεμάνια, Βούκσεβιτς 10 (1), Ράιλι 14, Χατζόπουλος 9 (2), Βετούλας 16 (1), Ελλης 10, Μολφέτας 2, Μυριούνης 17 (3).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σιγάλας 14 (2), Παπανικολάου, Νάκιτς 3, Φασούλας 6, Τόμιτς 8 (2), Τάρλατς 13, Βελπ 4, Ρίβερς 29 (2).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ