Σάββατο 19 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ
Συνήγορος του Χρ. Λαμπράκη η κρατική τηλεόραση

Καταγγέλλει τη στάση της Α. Παναγιωταρέα στην εκπομπή - αθλιότητα για το Πάρκο Ελευθερίας, που μετέδωσε η ΕΤ-1 το περασμένο Σάββατο

Την προκλητική και απροκάλυπτα μεροληπτική στάση της δημοσιογράφου Α. Παναγιωταρέα, υπέρ των καταστροφικών μεθοδεύσεων του μεγαλοεκδότη Χρ. Λαμπράκη για το Πάρκο Ελευθερίας, καταγγέλλει με επιστολή του προς τον υπουργό Τύπου, Δ. Ρέππα, ο Σύλλογος Διπλωματούχων Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ).

Αφορμή για την καταγγελία ήταν η εκπομπή της ΕΤ-1 το προηγούμενο Σάββατο, για το Πάρκο Ελευθερίας, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος του ΣΑΔΑΣΑγγ. Γαβαλάς,προκειμένου να αναπτύξει τις θέσεις του συλλόγου για τις σημαντικές οικολογικές και πολεοδομικές επιβαρύνσεις στην περιοχή από τα σχέδια του συγκροτήματος Λαμπράκη. Ωστόσο, με την προκλητική της στάση, η δημοσιογράφος - λειτουργώντας περισσότερο σαν συνήγορος του Λαμπράκη - μετέτρεψε την εκπομπή σε ανάκριση των καλεσμένων με αποπροσανατολιστικές ερωτήσεις και συνεχείς ειρωνείες σε βάρος τους, όταν εκείνοι προσπαθούσαν να αναπτύξουν τις απόψεις τους για τις καταστροφικές επιπτώσεις στο Πάρκο από την κατασκευή εγκαταστάσεων του "Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής". Στην επιστολή του προς τον υπουργό Τύπου ο ΣΑΔΑΣ καταγγέλλει τη στάση της δημοσιογράφου, η οποία "ξεπερνώντας κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία και με απροκάλυπτα μεροληπτική, το λιγότερο, στάση υπέρ των ενεργειών του "Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών" (ΟΜΜΑ), προκάλεσε τη νοημοσύνη και το κοινό αίσθημα των Ελλήνων τηλεθεατών". Γι' αυτό το λόγο ο σύλλογος ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργού Τύπου, ώστε να διασφαλιστεί η δημοκρατική λειτουργία των κρατικών μέσων επικοινωνίας και τα χρήματα του ελληνικού λαού, να μην επενδύονται στην παραπληροφόρησή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΑΔΑΣ, με επιστολή του στις 5.8.96 προς τον πρωθυπουργό, είχε καταγγείλει τις μεθοδεύσεις Λαμπράκη για την καταστροφή του Πάρκου Ελευθερίας και την κατασκευή όπερας χωρητικότητας 2.000 θέσεων, ισοδύναμης με το συγκρότημα Μεγάρου Μουσικής και η οποία αποτελεί ανεξάρτητο οικοδόμημα. Κι αυτό χωρίς να υπάρχει απόφαση της πολιτείας για τη σκοπιμότητα τέτοιων έργων, οι οποίες θα συνοδεύονται από κυκλοφοριακές, πολεοδομικές και περιβαλλοντικές μελέτες. "Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα έργα στο Πάρκο Ελευθερίας δεν αναβαθμίζουν τη συγκεκριμένη περιοχή, δε σέβονται το περιβάλλον, δεν υποστηρίζουν την ποιότητα ζωής της πόλης της Αθήνας, αλλά δυσφημούν την Ελλάδα διεθνώς", καταλήγει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ