Σάββατο 19 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΡΟ
Νέες απειλές των εργολάβων για "πανωπροίκια"

Συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων την Τρίτη στην πλατεία Κάνιγγος στις 9.30 πμ

Σε νέους εκβιασμούς - πέρα από τις απολύσεις εργαζομένων - προχωρούν οι εργολάβοι του μετρό, προκειμένου να άρουν την απόφαση για περικοπή του τεχνικού τους αντικειμένου (Σύνταγμα - Κεραμεικός) αλλά και να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για τα "πανωπροίκια".

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Ρ", η κοινοπραξία των εργολάβων "Ολυμπιακό Μετρό" σε επιστολή που απευθύνει στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, με ημερομηνία τις 16 Απρίλη, απειλεί ότι θα προσφύγει σε κάθε ένδικο μέσο κατά της απόφασης για την περικοπή του αντικειμένου. Μάλιστα, οι εργολάβοι προχωρούν ακόμη πιο πολύ ζητώντας από τον υπουργό να άρει την απόφαση αυτή, υποστηρίζοντας ότι αν δε γίνει αυτό θα υπάρξουν επαχθείς εξελίξεις στο έργο, όπως νέες καθυστερήσεις, ελαττωματικές κατασκευές κλπ!

Οι φράσεις αυτές μόνο ως εκβιασμός μπορούν να ερμηνευτούν, πολύ περισσότερο που σε άλλο σημείο της ίδιας επιστολής οι εργολάβοι υποστηρίζουν ουσιαστικά ότι δεν μπορούν καν να μετακινήσουν το "μετροπόντικα" από την οδό Ερμού, ώστε να μεταφερθεί στη Δάφνη και γι' αυτό θα σημειωθούν νέες καθυστερήσεις!

Στο μεταξύ η "Αττικό Μετρό ΑΕ" ετοιμάζεται σε τρεις μήνες να επαναδημοπρατήσει το τμήμα "Σύνταγμα - Κεραμεικός". Η κατασκευή των έργων όμως δεν προβλέπεται να ξεκινήσουν πριν τις αρχές του 1998, με αποτέλεσμα η ολοκλήρωση των έργων του μετρό να μετατίθενται πλέον για το τέλος του 2000!Να προσθέσουμε ότι οι εργαζόμενοι στο μετρό θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις την Τρίτη, με συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 9.30 πμ και πορεία στο υπουργείο Εργασίας,όπου θα γίνει τετραμερής συνάντηση για το θέμα των απολύσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ