Τρίτη 22 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικά και άλλα

Από τις εκδηλώσεις που διοργανώνει αυτές τις μέρες ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων, σημειώνουμε:

  • Τη Μεγάλη Τετάρτη (10μμ) στην πλατεία Μητροπόλεως, ο Μάριος Τόκας θα παρουσιάσει, σε πρώτη εκτέλεση, το έργο του "Θεογεννήτωρ Μαρία".Το έργο αποτελείται από 16 μελοποιημένους από το συνθέτη ύμνους στη Θεοτόκο. Πρόκειται για τα "Θεοτόκια",γραμμένα από τον υμνογράφο της εκκλησίας Γεράσιμο Μικραγιαννανίτη,ο οποίος έζησε και δημιούργησε στη σκήτη της Μικράς Αγίας Αννας του Αγίου Ορους.

Αφορμή για τη δουλιά αυτή στάθηκε η προ δύο χρόνων επίσκεψη του συνθέτη στη σκήτη και η γνωριμία του με τα χειρόγραφα του Γεράσιμου Μικραγιαννανίτη. Ο Μ. Τόκας εργάστηκε βασισμένος στη βυζαντινή μουσική παράδοση, δίνοντας παράλληλα "έντονο προσωπικό στίγμα".

Το έργο θα παρουσιαστεί με τη συμμετοχή της Δημοτικής Χορωδίας Εξαρχείων - Νεαπόλεως "Ο Διονύσιος Λαυράγκας",με διεύθυνση του Θέμη Σερμιέ,μικρού συμφωνικού σχήματος (20 μουσικοί), με διεύθυνση του Γιώργου Παγιάτη και σολίστες τους Μανώλη Μητσιά και Κώστα Χατζηχριστοδούλου.

  • Τιμητική εκδήλωση, για τα 170 χρόνια από το θάνατο του Γεωργίου Καραϊσκάκη,θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Τετάρτη (18.45μμ) στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Θα μιλήσει ο συγγραφέας Σαράντος Καργάκος.
  • Ενα φωτογραφικό και ποιητικό ταξίδι μέσα από τα δέντρα, εγκαινιάζεται στις 22 του Απρίλη στο "Κέντρο Τεχνών" του Δήμου Αθηναίων. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 9 του Μάη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ