Τετάρτη 23 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΑΠΑΝΤΑΧΟΥΣΑ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ
οδυνηρών μέτρων για το λαό

Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ: Στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις πρέπει να δοθεί μια καλή απάντηση στην κυβερνητική πολιτική

Μέτρα οδυνηρά και δύσκολα προανάγγειλε ουσιαστικά, χτες, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, στέλνοντας κι αυτός το δικό του αντιλαϊκό μήνυμα προς τους εργαζόμενους της χώρας, κάνοντας μάλιστα λόγο για την ανάγκη "συνολικής επανεξέτασης" των εργασιακών σχέσεων και των "κανόνων απασχόλησης". Ο Λ. Παπαδήμος "εξήγησε" σε όλους τους τόνους ότι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η εμμονή στην ονομαστική σύγκλιση των δεικτών της ελληνικής οικονομίας, με στόχο την ένταξη της χώρας στην περιβόητη ΟΝΕ κι αυτό, ισχυρίστηκε, μπορεί να γίνει όχι μόνο με τη συνέχιση, αλλά με την κλιμάκωση της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Η παραπέρα μείωση των αμοιβών των εργαζομένων, η καθιέρωση ελαστικών μορφών εργασίας, η λήψη μέτρων στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, οι ιδιωτικοποιήσεις και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μεγαλοεπιχειρηματιών, αναδείχτηκαν από τον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της χώρας σε πρώτα μέτωπα, επί των οποίων η κυβέρνηση πρέπει να δώσει τη μάχη της. Τη μάχη, δηλαδή, για το ακόμα μεγαλύτερο πετσόκομμα των καταχτήσεων των εργαζομένων.

"Στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις πρέπει να δοθεί μια καλή απάντηση στην κυβερνητική πολιτική", τονίζει, με αφορμή την έκθεση Παπαδήμου, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Οι δηλώσεις του, σημειώνεται στην ανακοίνωση, "προαναγγέλλουν ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει έναν σιδερόφραχτο "κοινωνικό διάλογο" για τη γενικευμένη εφαρμογή μεσαιωνικών εργασιακών σχέσεων και παράλληλα στρώνει το έδαφος για το τσάκισμα του ασφαλιστικού συστήματος".


ΣΕΛ.  12   -   13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ