Τετάρτη 23 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε "γενική επιστράτευση"

Στο εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ στο Βοτανικό περιόδευσε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος και κάλεσε τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν τις κατακτήσεις του αιώνα

Σε "γενική επιστράτευση" για να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης, που σκοπεύει στις τρεις μεγαλύτερες κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, κάλεσε τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο του μετρό στο Βοτανικό, ο Μ. Κωστόπουλος,βουλευτής του ΚΚΕ,κατά την επίσκεψή του χτες το μεσημέρι στο χώρο.

Οι εργαζόμενοι υποδέχτηκαν "θερμά" το βουλευτή και "συνάδελφο", όπως είπαν χαρακτηριστικά, και συγκεντρώθηκαν γύρω του. "Θέλω να σας ανησυχήσω", είπε στην αρχή της ομιλίας του, ο Μ. Κωστόπουλος, επισημαίνοντας πως "η κυβέρνηση ξεκίνησε "διάλογο" για να μας φορέσει λαιμαριά. "Διάλογο" για την κοινωνική ασφάλιση,τις εργασιακές σχέσεις,τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.Για τις τρεις μεγαλύτερες κατακτήσεις του κινήματος απ' το 1890, τότε που οι εργάτες του Σικάγου έπεφταν κάτω από τα δολοφονικά πυρά των καπιταλιστών. Είναι καθαρό ότι αυτές οι θεμελιακές κατακτήσεις δεν παζαρεύονται και όποιος συνδικαλιστής τις διαπραγματεύεται, είναι ανάξιος να λέγεται εργάτης".

Αναφερόμενος στο μετρό, επισήμανε πως το ΚΚΕ δεν υπέγραψε την αρχική σύμβαση του '90, "γιατί είχε πολλά "παράθυρα". Αυτά χρησιμοποιούν οι εργολάβοι για να αρμέξουν τον ελληνικό λαό. Και μη μας λένε δυσκολίες εδώ και εκεί. Οι δυσκολίες σχετίζονται με το να πάρουν και άλλες "φέτες" από τον κρατικό κορβανά. Και ενώ συχνά οι αρμόδιοι υπουργοί λένε ότι δε δεχόμαστε τους εκβιασμούς των εργολάβων, όλο και συμφωνούν".

Ο Μ. Κωστόπουλος σχετικά με το συγκεκριμένο εργοστάσιο παραγωγής προκάτ - μπετόπλακας για τα τοιχώματα στις σήραγγες, επισήμανε ότι πρόκειται για σημαντική επένδυση και υπογράμμισε πως "θέση μας είναι να συνεχίσει να λειτουργεί και μετά την ολοκλήρωση του μετρό, στις προκατασκευές, κάτω από τον έλεγχο του δημοσίου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ