Τετάρτη 23 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μαζί απασχόληση - ασφαλιστικό στο "διάλογο"

Με μια "παράλληλη" διαδικασία θα συζητηθούν στον "κοινωνικό διάλογο" εργασιακές σχέσεις - ασφαλιστικό, δήλωσε χτες ο υπουργός Εργασίας

Μια "εορταστική" ανασκόπηση του έργου που έκανε, αλλά και που προτίθεται να κάνει το υπουργείο Εργασίας, ήταν το αντικείμενο της χτεσινής συνέντευξης Τύπου του υπουργού Μ. Παπαϊωάννου,ο οποίος αναγκάστηκε να αναφερθεί στον "κοινωνικό διάλογο", μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων, καθώς και στο ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις, στους αλλοδαπούς εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τον υπουργό, μετά το Πάσχα θα γίνει η πρώτη συνάντηση στο πλαίσιο του "κοινωνικού διαλόγου". Το ασφαλιστικό θα συζητηθεί με μια "παράλληλη" διαδικασία μαζί με τα ζητήματα της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης... "Δεν μπορεί να ξεκοπεί το ασφαλιστικό από τη συζήτηση για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις", είπε ο υπουργός Εργασίας, σπεύδοντας να προσθέσει πως οι αλλαγές στο ασφαλιστικό δε χρειάζεται να γίνουν άμεσα, αλλά η συζήτηση γι' αυτές απαιτείται...

Σε ερώτηση αν οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις είναι δεδομένες πέρα από τον "κοινωνικό διάλογο", ο υπουργός απάντησε ότι δεν είναι θέμα πολιτικής βούλησης οι όποιες αλλαγές, αλλά τις επιβάλλει η ζωή!

Οπως είπε ο υπουργός Εργασίας, το δεύτερο Προεδρικό Διάταγμα για τους αλλοδαπούς,το οποίο ρυθμίζει θέματα εργασίας, είναι έτοιμο να δοθεί στην ΟΚΕ και στη συνέχεια να υπογραφτεί, ενώ υπολογίζεται να αρχίσει η διαδικασία καταγραφής από την 1 Ιούλη.

Οσο για τους συνταξιούχους,ανακοινώθηκε ότι μελετάται η ηλικιακή επέκταση του ΕΚΑΣ ανεξάρτητα από το όριο ηλικίας, κάτι που σημαίνει 70-75 χιλ. νέους δικαιούχους για το ΙΚΑ και περίπου 15 δισ. δρχ. επιβάρυνση. Πρέπει να σημειωθεί ότι ίδια θα ήταν η επιβάρυνση, αν είχε αυξηθεί κατά ένα μεροκάματο η κατώτερη σύνταξη. Ομως ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ξανά ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά αλλαγή στον αντιασφαλιστικό νόμο 2084!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ