Τετάρτη 23 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες της Οικονομικής Αστυνομίας

Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των ελεγκτών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και επέρχεται στενότερη "συνεργασία" με την Ευρωπαϊκή Ενωση, σύμφωνα με νέο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατέθεσαν για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπαντωνίου και ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αν. Μαντέλης.

Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε στο ΣτΕ ιδρύεται κεντρική υπηρεσία του ΣΔΟΕ, η οποία αποτελείται από τα τμήματα:

  • Υποθέσεων Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
  • Ελέγχου προμηθειών, χρηματοδοτήσεων και δανείων.
  • Ειδικών οικονομικών υποθέσεων.

Ιδιαίτερα αυξημένες αρμοδιότητες έχει το Τμήμα Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο οποίο υπάγεται η συλλογή και η αξιολόγηση στοιχείων, καθώς και η διενέργεια ελέγχων σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, το τμήμα αυτό εκτός από τους ελέγχους που θα κάνει μόνο του ή σε συνεργασία με άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες της χώρας μας, θα συνεργάζεται και με υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στο Τμήμα Ελέγχου Προμηθειών Χρηματοδοτήσεων και Δανείων υπάγεται ο έλεγχος για τη νόμιμη ροή και διάθεση των κρατικών χρηματοδοτήσεων και δανείων, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί παροχής επενδυτικών κινήτρων και οι σχετικές συμβάσεις των κρατικών επιχορηγήσεων, επιδοτήσεων ή δανείων για επενδύσεις.

Οσον αφορά τις αρμοδιότητες του τμήματος Ελέγχου Ειδικών Οικονομικών Υποθέσεων, είναι ανάλογες με αυτές του Τμήματος Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τέλος, με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος ανακαθορίζονται οι θέσεις του προσωπικού του ΣΔΟΕ που είχαν καθοριστεί με το Προεδρικό Διάταγμα 218/1996.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ