Τετάρτη 23 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΛΙΜΠΙΑ 74 - 65
Ρωμαλέος ο θρύλος

Με ηγέτη τον Ρίβερς, πήρε δίκαια τη νίκη και πήγε στον τρίτο τελικό του

ΡΩΜΗ (του απεσταλμένου μας Γ. ΓΕΩΡΓΑΚΗ).-

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε ο Ολυμπιακός δικαίως θα πρέπει να περηφανεύεται ότι χτες έκανε το πρώτο βήμα για τον στόχο του μετά τη μεγάλη νίκη του στον ημιτελικό επί της Ολίμπια με 74 - 65 και φιγουράρει πλέον στον τελικό της Ευρωλίγκα.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που οι Πειραιώτες φιγουράρουν στον τελικό της μεγαλύτερης συλλογικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αλλωστε η χτεσινή απόδοση των παικτών του Ολυμπιακού προϊδεάζει ευχάριστα τους υπεύθυνους και τους οπαδούς της ομάδας.

Παίζοντας ομαδικά, χωρίς να πέφτουν σε λάθη, με σωστές επιλογές στην επίθεση, αλλά και άμυνα γρανίτη, οι παίκτες του Ντούσαν Ιβκοβιτς βρέθηκαν από την αρχή μπροστά στο σκορ και δεν κινδύνεψαν ακόμα και όταν οι Σλοβένοι κατάφεραν να μειώσουν αισθητά στο σκορ.

Το βαρύ πυροβολικό στη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού ήταν για άλλη μια φορά ο Ντέιβιντ Ρίβερς που πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση παίρνοντας στις πλάτες του τον Ολυμπιακό, ιδιαίτερα στα κρίσιμα σημεία του αγώνα. Δεινός σκόρερ πέτυχε 28 πόντους (2τρ) και πήρε έτσι με τον καλύτερο τρόπο τη ρεβάνς για τις άσχημες εμφανίσεις του πριν δυο μήνες.

Ο Μίλαν Τόμιτς όταν ο Ρίβερς αποχώρησε με 5 φάουλ στο 36 τον αντικατέστησε επάξια, πετυχαίνοντας 8 πόντους στα τελευταία 4 και μάλιστα όταν οι Σλοβένοι είχαν καταφέρει να μειώσουν σε 66 - 63 3 περίπου πριν το τέλος.

Μαζί τους ξεχώρισαν ο Δημήτρης Παπανικολάου που τα πήγε άριστα τόσο στη θέση "3", όσο και ως τεσσάρι, αλλάζοντας ουσιαστικά τη μορφή του παιχνιδιού όταν άρχισε να γίνεται ντέρμπι, ο Γιώργος Σιγάλας με την εκπληκτική άμυνα και οι ψηλοί Φασούλας και Τάρλατς ιδιαίτερα στο Β μέρος.

Ο Ολυμπιακός αν και ξεκίνησε με ένα ιδιαίτερο ψηλό σχήμα, εντούτοις έδωσε γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι αιφνιδιάζοντας του Σλοβένους. Η ελληνική ομάδα πήρε από την πρώτη στιγμή προβάδισμα στο σκορ φθάνοντας τη διαφορά στους 10 πόντους 26 - 16 στα μισά του πρώτου μέρος. Οι Σλοβένοι μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες να παίξουν κάτω από το καλάθι, γύρισαν το παιχνίδι στην περιφέρεια και κατάφεραν να μειώσουν στους 5 πόντους στην ανάπαυλα 37 - 32. Με την έναρξη της επανάληψης ο Ολυμπιακός με τους Φασούλα και Τάρλατς έλεγξε τα ριμπάουντ και πήρε μια διαφορά 6 πόντων (51 - 45).

Από του Σλοβένους οι μόνοι που κατάφεραν να ξεχωρίσουν ήταν ο Χάουπμαν και Μακ Ντόναλντ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σιγάλας 7, Παπανικολάου 6, Νάκιτς 10, Φασούλας 6, Τόμιτς 8, Τάρλατς 10, Βελπ, Ρίβερς 28 (2).

ΟΛΙΜΠΙΑ: Χόρβατ 4, Στεπάνια 12 (1), Ντανέου 11 (1), Νεστέροβιτς 3, Κράλιεβιτς, Χάουπμαν 10 (1), Τούσεκ 8, Μίλιτς 5, Μακ Ντόναλντ 7 (1), Χένρι 6 (2)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ