Πέμπτη 8 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
Αίρεται αδικία

Αίρεται αδικία που υπήρχε σε βάρος των υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών, έναντι των άλλων υπαλλήλων του δημοσίου, αφού θα μπορούν στο εξής να προσφεύγουν στα διοικητικά δικαστήρια κατά αποφάσεων του Πειθαρχικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την υπ' αριθμό 1650/97 απόφαση του Στ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Μέχρι τώρα οι υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών ήταν σε μειονεκτική θέση, γιατί ο οργανισμός του υπουργείου τούς στερούσε το ένδικο μέσο να προσφεύγουν στο ΣτΕ εναντίον οποιωνδήποτε αποφάσεων του Πειθαρχικού Συμβουλίου, αλλά μονάχα εναντίον αυτών, με τις οποίες τους επιβάλλεται προσωρινή ή οριστική παύση. Αντίθετα, ο Υπαλληλικός Κώδικας προβλέπει για τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους δυνατότητα προσφυγής κατά αποφάσεων του Πειθαρχικού Συμβουλίου, με τις οποίες επιβάλλεται οποιαδήποτε πειθαρχική ποινή.

Το ΣτΕ έκρινε ότι η επίμαχη ρύθμιση του υπουργείου Εξωτερικών είναι αντίθετη με τη συνταγματική αρχή της ισότητας. Παράλληλα, λόγω γενικότερου ενδιαφέροντος η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του δικαστηρίου για οριστική κρίση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ