Κυριακή 18 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τραγωδία στη χωματερή

Εργάτης του δήμου Αγ. Παρασκευής χάθηκε κάτω από τόνους σκουπιδιών

Σε τραγωδία οδήγησε ήδη μια εργατική οικογένεια η αφόρητη πίεση που ασκήθηκε από την κυβέρνηση και διάφορους άλλους παράγοντες - μηδέ των μέσων ενημέρωσης εξαιρουμένων - σε βάρος των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων. Ο επί 25 χρόνια εργάτης στο δήμο Αγ. Παρασκευής Γιώργος Δαλκίδης,πατέρας ενός παιδιού, χάθηκε μέσα σε τόνους σκουπιδιών, στις 4.15 τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, όταν, ως συνοδηγός σε σκουπιδιάρικο του δήμου, κατέβηκε από αυτό στο χώρο της χωματερής των Ανω Λιοσίων, την ώρα που άδειαζαν ταυτόχρονα άλλα περίπου 50 αυτοκίνητα το φορτίο τους στο σκοτάδι."Γινόταν "μπάχαλο" εκείνη την ώρα. Η κατάσταση έγινε ανεξέλεγκτη όταν δόθηκε το σήμα ότι άνοιξε η χωματερή και άρχισαν να καταφτάνουν όλα μαζί τα αυτοκίνητα των δήμων. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι έγινε", δήλωναν χτες το πρωί εργαζόμενοι στη χωματερή, υπενθυμίζοντας τα πάμπολλα υπομνήματά τους προς την κυβέρνηση για το ανεξέλεγκτο της κατάστασης.

"Η ευθύνη βαρύνει κατά κύριο λόγο την κυβέρνηση και όσους, μαζί με αυτήν, άσκησαν αφόρητες πιέσεις στους εργαζόμενους στην καθαριότητα τις τελευταίες μέρες", κατήγγειλε ο γραμματέας της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στους Δήμους Γιάννης Στρατηγός.

Η έρευνα στη χωματερή συνεχιζόταν μέχρι αργά το απόγευμα από άνδρες της Πυροσβεστικής και εργαζόμενους στο χώρο. Αξίζει να σημειωθεί πως από την Αστυνομία μέχρι αργά δεν είχε καν δοθεί η είδηση και η τραγωδία έγινε γνωστή μόνο μετά από καταγγελίες εργαζομένων.

Στη Θεσσαλονίκη

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρά τις επόμενες μέρες, το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων, με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου, στο Δήμο Θεσσαλονίκης, για να συμπαρασταθεί ενεργά στους "έκτακτους" συναδέλφους τους. Συμπαράσταση, που όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του συνδικάτου, η κυβέρνηση διατύπωνε μόνο στα χαρτιά, "όταν ο υπουργός Εσωτερικών, Αλ. Παπαδόπουλος, μας διαβεβαίωνε ότι το πρόβλημα των εκτάκτων θα λυθεί".

Στη σχετική ανακοίνωση, καταγγέλλουν την ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και τη βουλευτίνα του "ΣΥΝ", Μαρία Δαμανάκη, οι οποίοι "έδωσαν μάχη για τη διατήρηση της πολιτικής ομηρίας των εκτάκτων. Την αντεργατική τους αυτή θέση την ονόμασαν "μάχη ενάντια στην παράταση του ρουσφετιού", ενώ είναι γνωστό ότι άλλοι ανακάλυψαν το ρουσφέτι κι άλλοι το έκαναν επιστήμη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ