Τετάρτη 21 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Οδηγίες για... αυξημένες εισπράξεις

Αναλυτικές οδηγίες για τα καθήκοντα που έχουν στην ευθύνη τους οι προϊστάμενοι των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ), έστειλε με σχετική του εγκύκλιο το υπουργείο Οικονομικών στους προϊσταμένους, στους αναπληρωτές προϊστάμενους και στους προϊστάμενους τμημάτων όλων των ΔΟΥ. Η εγκύκλιος συνδέεται με την εντατικοποίηση των ρυθμών είσπραξης εσόδων από τις ΔΟΥ, καθώς και την επίτευξη των ποσοτικών στόχων που τίθενται σε κάθε μία από αυτές, ώστε ν' αντιμετωπιστεί η υστέρηση που έχει εμφανιστεί στα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού στο πρώτο τετράμηνο.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, ο προϊστάμενος κάθε ΔΟΥ:

  • Εχει την ευθύνη της ενιαίας διεύθυνσης της υπηρεσίας του, εποπτεύει, ελέγχει και συντονίζει τις εργασίες αυτής, κατευθύνει και παρέχει στο προσωπικό της τις αναγκαίες οδηγίες για την ακριβή εκτέλεση των καθηκόντων τους, ώστε να επιτυγχάνουν οι στόχοι που τίθενται κάθε φορά.
  • Επιλαμβάνεται προσωπικά το χειρισμό και την περαίωση των νομικά δύσκολων φορολογικών υποθέσεων.
  • Λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα και ασκούν κάθε φορολογικό ή άλλο δικαίωμα του δημοσίου, ώστε να γίνεται η άμεση βεβαίωση των φόρων και λοιπών εσόδων, η είσπραξή τους και να προλαμβάνεται η παραγραφή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ