Τρίτη 27 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η Μόνα Λίζα "αιμορραγεί"

H "Μόνα Λίζα" του Νιλ Τζιόρνταν που θα παρουσιάσει η ΕΤ3 στις 22.30 κλέβει τη σημερινή τηλεοπτική παράσταση. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο, εντυπωσιακό θρίλερ με έντονη φρεσκάδα και πολύ χιούμορ. Ο Νιλ Τζιόρνταν πάντα κατορθώνει να ενθουσιάζει και να ξαφνιάζει το θεατή. Θυμάστε το "Παιχνίδι των λυγμών",που προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες πριν από τέσσερα περίπου χρόνια και τιμήθηκε με πολλά "Οσκαρ"; Και φέτος, που ο Τζιόρνταν ενθουσίασε τους θεατές με τη νέα του δημιουργία "Ο επαναστάτης";Στη "Μόνα Λίζα",ο σκηνοθέτης μάς ξεναγεί στους σκοτεινούς δρόμους του Λονδίνου, εκεί που οι απατεώνες ζουν, δρουν, ερωτεύονται και παγιδεύονται. Ενας μικροαπατεώνας γίνεται σωματοφύλακας μιας μαύρης πόρνης πολυτελείας. Ομως, το κακό γι' αυτόν είναι ότι δε γίνεται φύλακας του κορμιού της αλλά και άγγελος φύλακας της ψυχής της. Την ερωτεύεται με πάθος και της παραδίδεται. Είναι ένας τύπος αφελής, καλόκαρδος και εύπιστος. Εκείνη, όπως είναι φυσικό άλλωστε, αντιλαμβάνεται την αδυναμία του και την εκμεταλλεύεται στο έπακρο. Πρωταγωνιστούν: οι Μάικλ Κέιν και Κάθι Τόιζον. Ο Μπομπ Χόσκινς που υποδύεται τον αφελή κακοποιό είναι εκπληκτικός.

Από την ΕΤ2 στις 23.30 "Ο Ρωμαίος αιμορραγεί" του Πίτερ Μέντσκ.

Αν αναφερόμαστε σ' αυτήν ταινία δεν είναι για να την παινέψουμε. Αντίθετα μάλιστα, θα λέγαμε χωρίς κανένα ενδοιασμό: Μην τη δείτε.Μην αφήσετε να σας παραπλανήσει ο τίτλος ή το καστ των ηθοποιών. Δεν αιμορραγεί κανένας Ρωμαίος, η ανθρώπινη λογική αιμορραγεί όταν παρακολουθεί τέτοιες ακρότητες, υπερβολές, ψυχοπάθειες και ανισότητες. Αν εξαιρέσετε την υπέροχη μουσική επένδυση με την τζαζ μουσική του Μαρκ Ισάμ, είναι απορίας άξιον γιατί γυρίστηκε αυτή η ταινία. Με τους Γκάρι Ολντμαν, Λένα Ούλιν και Τζουλιέτ Λιούις.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 23.10 "Λευκός θάνατος" του Μάικλ Τοσιγιούκι Ούνο. Πρόκειται για μια κοινωνική περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής, που αφηγείται την εξής ιστορία: μια ιδεαλίστρια πολιτικός, η Νελ Χάριγκτον, μέλος του Αμερικανικού Κογκρέσου, ετοιμάζεται να θέσει υποψηφιότητα για τη Γερουσία, όταν ένα δραματικό γεγονός αναστατώνει την επιφανειακά τακτοποιημένη ζωή της. Η έγκυος κόρη της, Φοίβη, τραυματίζεται σοβαρά σ' ένα αυτοκινητικό δυστύχημα, στο οποίο ο γαμπρός της βρίσκει τραγικό θάνατο Ωστόσο, το μεγάλο σοκ για τη μητέρα είναι ότι ανακαλύπτει πως τόσο η κόρη της όσο και γαμπρός ήταν και οι δύο εθισμένοι στην κοκαϊνη. Με την Τζοάν Γουντγουόρντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ