Τρίτη 27 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το Αρχείο του βιβλίου

Η αναγκαιότητα της ενημέρωσης, προβολής και επικοινωνίας των επαγγελματιών στο χώρο του βιβλίου, αλλά και η ανάγκη της γρήγορης αναζήτησης πληροφοριών οδήγησε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) στη δημιουργία των έξι πρώτων ηλεκτρονικών αρχείων,τα οποία προσωρινά φιλοξενούνται στον κόμβο του ΥΠΠΟ "Οδυσσεύς" (www.culture.gr).

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου το ΕΚΕΒΙ παρουσίασε τα αρχεία: Ελληνικών Βιβλιοπωλείων και Βιβλιοχαρτοπωλείων, Μεταφραστών Βιβλίου, Ελλήνων Εικονογράφων, Εικαστικής Απεικόνισης του Βιβλίου, Χειρογράφων και Φωτογραφιών Ελλήνων Λογοτεχνών και Βιβλιογραφικών Προτάσεων.

Η μέθοδος που ακολουθήθηκε, εκτός από τη συλλογή πληροφοριών, ήταν και η συνεργασία με τους φορείς, ώστε να εξασφαλιστεί η διαρκής ενημέρωση και τροφοδότηση των αρχείων. Μέχρι το τέλος του 1997 υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί και τα αρχεία: Εκδοτών, Ελληνικών βιβλίων μεταφρασμένων, Ξένων βιβλίων μεταφρασμένων στα ελληνικά, Εργοβιογραφιών και κριτικογραφίας συγγραφέων της μεταπολεμικής περιόδου, Υποτροφιών και διαμονής συγγραφέων στο εξωτερικό, Σχολών εκδοτικών επαγγελμάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και Θεματικών βιβλιογραφιών.

  • Να σημειωθεί ότι ολοκληρώθηκε την Κυριακή η 20ή Γιορτή Βιβλίου,στο Πεδίον του Αρεως, που για πρώτη φορά φέτος συνδιοργανώθηκε από το Σύλλογο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Αθηνών και το Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου. Στα 300 περίπτερα της έκθεσης εκτέθηκαν πάνω από 5.000 τίτλοι βιβλίων για τους οποίους ενημερώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίοι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ