Τρίτη 3 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΙΩΝΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1
"Καθάρισε" ο Κακλαμάνος

Χρυσή αλλαγή ο Ροδίτης στο 92' λύτρωσε τους ερυθρόλευκους. Τραγικό λάθος του Γιουργούση στο γκολ

Δυο λαμπάδες ίσα με το... μπόι των Αλέκου Κακλαμάνου και Γιώργου Γιουργούση πρέπει να ανάψουν στον Ολυμπιακό μετά την απρόσμενη νίκη 1-0 επί του Ιωνικού χθες στη Νεάπολη. Ο πρώτος ήταν αυτός που με μια σιγανή κεφαλιά χάρισε τους τρεις βαθμούς στους ερυθρόλευκους. Οσον αφορά τον τερματοφύλακα των Νικαιωτών; Δέχτηκε ένα... κοροϊδίστικο γκολ κάτω από τα πόδια του στο 92' και έστειλε συμπαίκτες, προπονητή και κόσμο στην... κόλαση. Ιπποτικά ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παραδέχτηκε μετά το τέλος του αγώνα ότι ο Ολυμπιακός είχε και την τύχη με το μέρος του. Αντίθετα ο Ολεγκ Μπλαχίν τα έβαλε με τον διαιτητή Ζαχαριάδη: "Παίξαμε πολύ καλά και για μένα είμαστε νικητές. Ομως με τέτοια διαιτησία δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Ο διαιτητής καθάρισε τον αγώνα κυρίως με την αποβολή του Κλάεβιτς", τόνισε ο Ουκρανός που μάλλον έχει δίκιο στο θέμα της αποβολής του Μαυροβούνιου αμυντικού, όμως στο γκολ η ευθύνη είναι αποκλειστικά της άμυνας της ομάδας του.

Γυρίζοντας στον αγωνιστικό τομέα ο Ολυμπιακός "μπλοκαρίστηκε" από τα μαν του μαν του Ιωνικού και δεν είχε πολλές φάσεις μπροστά στα καρέ του Γιουργούση. Μάλιστα στις αντεπιθέσεις ο γηπεδούχος ήταν επικίνδυνος και στο πρώτο ημίχρονο δυο φορές με τον Νίκο Τσιαντάκη και μία με τον Καλύκα (στο 6', σουτ στο δοκάρι) έχασε σημαντικές ευκαιρίες για γκολ.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε με τους Πειραιώτες να έχουν φλύαρη υπεροχή. Ομως στο 71' η αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Κλάεβιτς που έκοψε άθελά του την μπάλα με το χέρι, έδωσε στον Ολυμπιακό πνοή. Πίεσε ασφυκτικά και έφτασε στην... πηγή με τον απρόοπτο τρόπο στις καθυστερήσεις του αγώνα.Από το νικητή κορυφαίος ο Μίρσα Βαρεσάνοβιτς, ενώ καλή απόδοση είχαν και οι Ελευθερόπουλος, Νταμπίζας, Καραπιάλης. Οι Τσιαντάκης, Παχατουρίδης και Καπαγερίδης άρεσαν από τον Ιωνικό.

Η διαιτησία του κ. Ζαχαριάδη ελέγχεται στην αποβολή του Κλάεβιτς. "Κιτρίνισε" τους Καπαγερίδη, Καλύκα, Γιουργούση, Δεληγιάννη, Μπέκο, Βαρεσάνοβιτς, Γκώνια, Ιβιτς.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Γιουργούσης, Κλάεβιτς, Παχατουρίδης, Ξανθόπουλος, Σιδηρόπουλος, Μπέκος, Καπαγερίδης Σταματής (46 Μπρούστερ), Φρούσος, Καλύκας (72 Οφρυδόπουλος), Τσιαντάκης (68 Δεληγιάννης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Βαρεσάνοβιτς, Καραταϊδης, Νταμπίζας, Σαμπανάτζοβιτς, Καρασαββίδης (76 Γεωργάτος), Γιαννακόπουλος (66 Γκώνιας), Καραπιάλης, Αλεξανδρής (66 Κακλαμάνος), Ιβιτς, Τζόρτζεβιτς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ