Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Λαϊκή δυσφορία και πολιτική αστάθεια

ΡΩΜΗ. -

Τα μέτρα λιτότητας, οι περικοπές και η αύξηση της φορολογίας έχουν προκαλέσει τη λαϊκή δυσφορία στην Ιταλία, και έτσι έγκυροι πολιτικοί παρατηρητές αναφέρουν πως υπάρχει μια ασταθής πολιτική κατάσταση στη χώρα και προσθέτουν ότι πιθανώς να υπάρξει και η πτώση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρομάνο Πρόντι και να δημιουργηθεί μια οικουμενική κυβέρνηση την ερχόμενη άνοιξη.

Στις δυσκολίες και τα προβλήματα του Ιταλού πρωθυπουργού έρχεται να προστεθεί η συνεχιζόμενη κριτική όχι μόνο από τα αντιπολιτευόμενα κόμματα, αλλά και από τους ίδιους τους εταίρους της κυβέρνησής του. Η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει αν στις 15 Γενάρη αποφασιστεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα, η παραπομπή του σε δίκη με την κατηγορία της υπεξαίρεσης για την πώληση της βιομηχανίας τροφίμων "CIRIO".

Αν, τελικά, παραπεμφθεί σε δίκη τότε αυτό θα είναι το καίριο πλήγμα. Γι' αυτό ο ηγέτης της "Φόρτσα, Ιτάλια" και πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προβλέπει την πτώση του Πρόντι. Δίνοντας ένα περιθώριο χρόνου για διαβουλεύσεις χρονολογεί για τον Μάρτη τη δημιουργία μιας νέας κυβέρνησης.

"Το Μάρτη, ούτως ή άλλως, η κυβέρνηση Πρόντι θα έχει πέσει. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να δημιουργήσουμε μια οικουμενική κυβέρνηση με όλες τις δυνάμεις για την αναγέννηση της χώρας και την αναθεώρηση του Συντάγματος", δήλωσε ο Μπερλουσκόνι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ