Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στάση με 100% επιτυχία

Με 100% επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χτεσινή τρίωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στο ΥΠΠΟ, ανά την Ελλάδα, όπως εκτιμούν οι συνδικαλιστές τους. Τη στάση προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων ΥΠΠΟ (ΠΟΣΥΠΠΟ) και η ανταπόκριση των εργαζομένων εκδηλώθηκε με το κλείσιμο όλων των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων,σ' όλη τη χώρα.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν και συγκέντρωση έξω από το κτίριο του ΥΠΠΟ, ενώ εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας συναντήθηκαν με τον υπουργό Πολιτισμού, Ευάγγελο Βενιζέλο. Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού έχει δεχτεί μόνο την ΠΟΣΥΠΠΟ και ουδέποτε, παρά τις εκκλήσεις, τους εκπροσώπους των σωματείων. Αντ' αυτού τους παρέπεμπε σε... διοικητικούς υπαλλήλους.

Σχετικά με τα οικονομικά τους αιτήματα, δηλαδή την αύξηση των χρημάτων του Ταμείου Αλληλοβοήθειας,την επέκταση του επιδόματος προσέλκυσης και την αύξηση της ωριαίας αποζημίωσης Κυριακών και εξαιρέσιμων,ο υπουργός τους παρέπεμψε στο γενικό γραμματέα του ΥΠΠΟ, Ευγ. Γιαννακόπουλο. Ο τελευταίος υποσχέθηκε ότι "θα μελετήσει" τα αιτήματά τους και "θα απαντήσει" τη Δευτέρα. Υπενθυμίζουμε ότι ο Στ. Μπένος είχε υποσχεθεί αύξηση του ποσού του Ταμείου Αλληλοβοήθειας κατά 400.000 το 1996 και 650.000 το 1997.

Για τα θεσμικά αιτήματα (προώθηση νέου Οργανισμού του ΥΠΠΟ και νομοσχεδίου για την Πολιτιστική Κληρονομιά), ο υπουργός απάντησε "προωθούνται".Πάντως οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ