Σάββατο 7 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικές διαδρομές

Η καινούρια δουλιά του ζωγράφου Θανάση Παναγιώτου φιλοξενείται από τις 10 του Δεκέμβρη στην γκαλερί "7" (Ζαλοκώστα 7). Το φως μέσα από το χρώμα είναι το κυρίαρχο στοιχείο στα έργα που θα εκτεθούν. Το φως που διεισδύει μέσα από σκιές μεταμορφώνει και δημιουργεί βιώματα ξεχασμένα, αλλά παρόντα, τα οποία θα μας συγκινήσουν και θα μας γοητεύσουν. Ο Θ. Παναγιώτου γεννήθηκε το 1958. Από το 1977 έως το 1982 σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ κοντά στους: Δ. Μυταρά και Π. Τέτση.Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει έργα του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Εγκαινιάζεται στις 12 του Δεκέμβρη στην αίθουσα τέχνης Κρεωνίδης (Κανάρη 24), ομαδική έκθεση με τίτλο: "Αρμονίη Χαρίεσσα".Παίρνουν μέρος οι καλλιτέχνες: Αγγελή, Ακριθάκης, Αντωνάκος, Βερναδάκη, Δρούγκας, Ζούνη, Κανιάρης, Καράς, Κατζουράκης, Φασιανός κ. ά.

Μια μακρόχρονη σχέση με την προοδευτική τουρκική διανόηση, μια επιθυμία πολλών χρόνων για την ανάπτυξη σχέσεων φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς των δύο χωρών, επισφραγίζει, για τους Ελληνες καλλιτέχνες, η έκθεση σχεδίων και ζωγραφικής του Ορχάν Τάιλαν.Η ενδιαφέρουσα αυτή εικαστική παρουσίαση, που εγκαινιάστηκε πριν λίγες μέρες και φιλοξενείται μέχρι τις 20 του Δεκέμβρη στις αίθουσες τέχνης του Δήμου Αθηναίων "Οδυσσέας Ελύτης" (Ξενοφώντος 7), διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας,σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

"Ηπατήθην" ονομάζεται η νέα έκθεση του Αγγελου Παπαδημητρίου που εγκαινιάζεται στις 10 Δεκεμβρίου στην γκαλερί Νέες Μορφές (Βαλαωρίτου 9). Πρόκειται για έργα εμπνευσμένα από το θέατρο και το τραγούδι. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 4 του Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ